Ikea, acuzata de cruzime pentru ca vinde carne de reni

Miercuri, 03 Decembrie 2008, ora 15:02
3029 citiri
Ikea, acuzata de cruzime pentru ca vinde carne de reni

Ikea este acuzata ca incurajeaza tacit cruzimea asupra animalelor pentru ca vinde salam si alte produse care contin carne de reni.

Noile metode de vanatoare a renilor implica utilizarea elicopterelor cu ajutorul carora animalele sunt urmarite kilometri intregi ceea ce duce la stresarea acestora peste masura, scrie The Independent.

Aproximativ 70 la suta dintre reni sunt pui, ceea ce inseamna ca acestia mor fara sa vada zapada, spune grupul care militeaza pentru protectia animalelor.

Ikea vinde salam de ren in batoane de 130 de grame cu aproape 2 lire sterline in cadrul lantului sau de magazine, alaturi de alte produse traditionale suedeze ca: prajiturile almond, chiftelute sau paine de secara.

Viva!, un grup de vegetarieni din Bristol care militeaza pentru protectia animalelor a declarat: "Cerem conducerii companiei sa retraga de pe piata produsele care contin carne din cauza cruzimii cu care aceste animale sunt vanate."

"Cerem companiei sa dea un exemplu etic, renuntand la comercializarea carnii de ren, in loc sa sutina o industrie care raspandeste durerea, suferinta, si nu fericirea de acest Craciun, " au adaugat ei.

Acest grup a reusit deja sa convinga cateva supermarketuri sa nu mai comercializeze produse care contin carne de cangur sau alte animale exotice care sunt vanate folosind metode considerate ilegale in Marea Britanie.

Conducerea lantului Ikea spune ca nu considera ca dau dovada de cruzime si se straduiesc sa respecte standardele.

Un purtator de cuvant a declarat: "Echipamentul modern folosit in vanarea renilor este utilizat din cauza suprafetei intinse pe care se gasesc cirezile de reni (jumatate din suprafata Suediei), ceea ce face strangerea animalelor mult mai dificila."

Carnea de ren este considerata o specialitate in tarile scandinave unde felurile de mancare favorite sunt gatite cu ea, de la chiftelute, la sosuri de ren.

C.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#ikea, #cruzime, #protectia animalelor, #militant, #vanatoare , #stiri Ikea