IKEA Franta a recunoscut ca si-a spionat clientii cu detectivi particulari

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 19:54
1592 citiri
IKEA Franta a recunoscut ca si-a spionat clientii cu detectivi particulari
Foto: Arhiva

Reprezentantii IKEA Franta au recunoscut ca si-au spionat cativa angajati si colaboratori prin intermediul unor detectivi particulari.

Situatia a inceput in urma cu 9 ani, cand a fost semnat un contrat intre seful serviciului de risc al IKEA si firma Surete International, care a furnizat informatii din documentele politiei franceze, cu privire la anumite persoane aflate pe statul de plata al IKEA, dar si despre clientii care au fost nemultumiti de retailerul suedez, informeaza Le Monde.

Un ziar francez a publicat, la inceputul lui martie, o parte din mailurile celor de la IKEA cu cei de la compania de detectivi, care avea ca subiect obtinerea de date confidentiale despre anumiti clienti.

"Am luat la cunostinta ca au existat unele practici realizate de IKEA Franta, care nu sunt in concordanta nici cu valorile noastre, nici cu standardele etice ale companiei", a declarat seful firmei, Stefan Vanoverbeke.

"Aceste practici sunt intorelabile, inacceptabile si le regret in totalitate. Prioritatea mea o reprezinta colaboratorii companiei, in special reinstaurarea increderii lor in IKEA", a completat acesta.

Directorul retailer-ului a facut aceste precizari, dupa incheierea unei anchete interne, care a fost desfasurata dupa dezvaluirile cotidianului francez Canard Enchaine.

In prezent, IKEA Franta se afla sub o ancheta preliminara a parchetului de la Versailles, pentru "utilizarea frauduloasa a bunurilor personale".

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Ikea spionat angajati, #angajati Ikea spionati, #Ikea scandal spionaj, #spionaj Ikea Franta , #stiri Ikea