Un ministru din Guvernul Tudose: Este sau nu necesar un miting pentru revenirea la normalitate?

Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 18:19
6852 citiri
Un ministru din Guvernul Tudose: Este sau nu necesar un miting pentru revenirea la normalitate?
Foto: Arhiva Facebook/Ilan Laufer

Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, a starnit un viu interes, miercuri, odata cu lansarea in spatiul public a intrebarii "Este sau nu necesar un miting pentru stoparea abuzurilor si revenirea la normalitate?".

Postarea sa a fost distribuita pe Facebook si de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Ministrul Laufer se plange ca "degeaba am creat cadrul legal prin programul de guvernare pentru sprijinirea mediului de afaceri si pentru atragerea investitiilor straine directe", pentru ca "nu vom obtine efectul dorit acestor legi, atat vreme cat oamenii din administratia centrala si locala si parte din mediul de afaceri sunt speriati si evita pe cat posibil semnarea oricarui document ce presupune asumarea responsabilitatii".

"Ma simt obligat sa trag acest semnal de alarma si vreau sa stiu care este parerea voastra?", isi provoaca cititorii pe Facebook Ilan Laufer.

Postarea a strans in 3 ore peste 2.600 de aprecieri, 213 shares si aproape 570 de comentarii, pro sau contra.

Despre proteste de strada au vorbit zilele acestea atat reprezentanti ai Puterii, cat si cei ai Opozitiei.

De asemenea, blocurile sindicale au anuntat ca vor organiza mitinguri de amploare, iar sustinatorii independentei Justitiei se reunesc si duminica aceasta in tara si in strainatate.

Postarea lui Ilan Laufer a fost preluata, fara niciun alt comentariu, si pe pagina de Facebook a ministrului Justitiei, Tudorel Toader, nefiind clar ce inteleg cei doi colegi de Cabinet prin "revenirea la normalitate".

Iata o selectie cu cele mai interesante comentarii:

Corina Avramut: O intrebare nerusinata! Ati transformat tara intr-un bandustan, o inchisoare infecta! Sper ca intr-o zi sa platiti scump pentru imensul rau pe care-l faceti Romaniei!

Nelu Enache: Ce rezolva un miting? Nimic! Majoritatea parlamentara sa se impuna! Si Ministerul de Interne sa nu mai permita miscari de strada neautorizate, iar cele autorizate pe stadion si nu pe strazi! Ei sa urle acolo, ei sa se auda ei pe ei!

Dan Toader: Bravo Ilan. Iti multumim ca vrei sa il dai jos pe Dragnea! Vino si tu duminica la mitingul impotriva dragnismului si aservirii Justitiei! Dati-l afara pe Dragnea si puneti un european.

Florin Florin: Conducatorii sunt in slujba cetatenilor, nu sunt pusi acolo pentru a face ce vor! Romania nu e a lor, e a romanilor!

Teodor Veturia: Nu inteleg lipsa de fermitate a celor pe care i-am ales, tergiverseaza dezbaterea legilor, se fac comentarii contradictorii de cei care ar trebui sa dovedeasca seriozitate. Exemplu domnul Dragnea in nenumarate randuri afirma ca nu vrea schimbarea doamnei Kovesi, ca n-a stiut de OUG 13 si as putea continua. Cand stiu ca legea e de partea mea, sa ma las calcat in picioare? Nu se vad voci puternice a (sic!) mai multor deputati si senatori care sa se lupte pe viata si pe moarte cu statul paralel a carei (sic!) definitie am dato (sic!) si eu. Numarul teroristilor #rezista scazut. Niciodata intr-o democratie nu se va reusi unitatea de vederi.

Jose Chepe: Dragnea PRESEDINTE! Da, sa iesim in strada sa aparam pe singurul roman care lupta pentru neamul si poporul lui...din teleorman..cel mai sarac judet..dragnea cel mai bogat roman. Eu recunosc: fac parte din statul paralel. Muncesc 12 ore, platesc taxe, impozite si daca sunt norocos poate nu o sa mor in spitalele noastre infecte..e tare nu? spitale nu, scoala nu, pensie nu..

Hai in strada!

Dragnea PRESEDINTE! Dragnea PRESEDINTE! Dragnea PRESEDINTE!

Nelik Popescu: Normalitate este sa ne facem bine treaba, cu totii, de la mic la mare...de la guvern, parlament...pana la micii functionari; ca sa-ti faci bine treaba, minunat ar fi sa avem liniste, pace!

Cristian Aurel: Este nevoie de un miting, la care sa iasa toti romanii care iubesc tara si poporul, pentru a schimba intreaga clasa politica tradatoare, incompetenta, imorala, corupta si lasa. Doar asa vor avea romanii o tara minunata cu o economie puternica care (sic!) sa le ofere o viata normala, nu bataia de joc pe care ne-o ofera clasa politica de 28 de ani.

Vali Plesca: hai, scoateti oamenii in strada, dar fara autobuze platite din bani publici, fara pachetele, fara nimic, fara oameni adusi cu arcanul de teama de a nu-si pierde slujbele sau ajutoarele mizere cu care va bateti joc de ei! aveti curajul sa vedeti cati ies in strada de dragul hotiilor lui dragnea si ale celor din jurul lui? va rog, faceti-va de ras!

Elena Tudorache: Si credeti ca printr-un Miting se stopeaza abuzurile si se revine la normalitate?? Este un miting minune cumva?! Asa de inapoiati la minte ne credeti!? Asa se vede de acolo de sus de la inaltimea voastra???

Tatiana Niculescu: Totusi sindicatele ies in strada duminica si partidul liberal vor face un lant uman impotruva guvrnului!! (sic!) Dca ei isi arata muschii si psd trebuie sustinut nu merge sa iasa mereu numai ei si noi care am votat s stam s ne uitam ca boii la poarta noua la tv cum.ies iei la miting s doboare guvernului!! (Sic!)

Marian Androne: D-le ministru, ma tem ca, in afara programului Startup Nation care pare ca functioneaza desi bancile partenere isi fac de cap cerand garantii colaterale, traim in zona periculoasa a INCERTITUDINII promovate de PSD. Pot tinerii social-democrats sa schimbe trendul, sau sunteti doar impinsi in fata pentru impresia artistica?

Lazar Gigel: Fiecare priveste normalitatea prin valorile sale. Daca ajungem la mitinguri PSD vis a vis #rezist, ce castiga societatea? Democratia sau ma rog, teoria numita democratie, functioneaza prin institutii fundamentale si principii sanatoase. Daca ajungem la mitinguri de forta din toate partile inseamna decadere...!!!! Doar o parere

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ilan Laufer miting protest , #ministrul Mediului de Afaceri