Scrisoarea emotionanta a lui Ladislau Boloni dupa moartea lui Ilie Balaci

Luni, 22 Octombrie 2018, ora 14:05
6403 citiri
Scrisoarea emotionanta a lui Ladislau Boloni dupa moartea lui Ilie Balaci
Foto: Twitter/Royal Antwerp

Antrenorul echipei de fotbal Antwerp, Ladislau Boloni, s-a aratat socat de vestea decesului fostului sau coleg de la echipa nationala a Romaniei, Ilie Balaci, el spunand ca "stelele nu dispar, doar gonesc mai departe pe cer".

Boloni nu a dorit sa comenteze in presa disparitia lui Balaci, dar a facut publica o scrisoare dedicata fostului component al "Craiovei Maxima".

"E vineri seara si ma plimb intr-un parc din Anvers. Copaci seculari mi-au intins pe carare un covor auriu.

-Pai, da, trece vremea, dar de ce sunt asa nostalgic? Suntem de abia in octombrie, si, oricum, maine e sambata si am meci. Asta e ce conteaza!

Imi alungam eu gandul un pic amarui legat de timpul care, chiar daca agale, trece implacabil.

Tocmai dadeam sa intru in casa, cand printre coroanele copacilor am zarit o stea cazatoare ce brazda tacuta cerul. Gonea stralucitoare lasand in urma ei o coama blonda. O gaseam frumoasa, dar si foarte, foarte trista. Si de neinteles.

De ce trebuie sa dispara o stea? O fi vreun semn? Are vreo legatura cu meciul? Prezice ceva bun sau rau?

Mi-am amintit de coada incandescenta a stelei si inainte de meci. De altfel, am castigat si chiar daca adormit tarziu, am dormit bine. Dimineata, computerul ma anunta ca am primit un mesaj. Arunc o privire. Un amic din Targu Mures. Sigur ma felicita pentru victorie. Cum a facut-o deja de atatea ori. Intr-un cuvant: 'Felicitari!'. Acum, insa, mesajul a fost ceva mai lung si cumplit: 'A murit Ilie Balaci. Dumnezeu sa-l odihneasca!'.

-Ti s-a intamplat ceva?, m-a intrebat sotia.

N-am raspuns, doar i-am aratat mesajul.

-Vai, Doamne!, a spus incremenita.

Imi suna mobilul. Pe ecran, numele unui jurnalist. Apoi, al altuia. Apoi, o televiziune si inca o televiziune. Cel mai bine as azvarli telefonul pe fereastra. Nu le raspund, doar stau tacut in fata calculatorului. Stiu ce vor sa intrebe si ce vor sa publice. Dar ce le-as putea spune intr-un astfel de moment? Ca ma doare? Ca a fost mare? Ca mi-a fost prieten? Ca....? Tac.

Tastez incet la computer raspunsul la mesajul primit de la Targu Mures:

-Ilie n-a murit! Stelele nu dispar, doar gonesc mai departe pe cer", se arata in scrisoarea lui Boloni remisa AGERPRES.

Fostul mare fotbalist Ilie Balaci a decedat, duminica, la varsta de doar 62 de ani. El a castigat 3 titluri de campion al Romaniei si 4 Cupe ale Romaniei cu Universitatea Craiova, echipa pentru care a evoluat in cea mai mare parte a carierei, iar inainte de a se retrage din activitate, in 1988, a mai evoluat la FC Olt si Dinamo.

El a fost desemnat cel mai bun fotbalist roman al anului in 1981 si 1982. In Divizia A are 349 de prezente si 84 de goluri, in cupele europene a marcat de 7 ori in cele 38 de aparitii, in vreme ce la nationala are 69 de selectii si 8 goluri.

Ca antrenor cele mai mari succese le-a inregistrat in tarile arabe, cucerind numeroase trofee in Tunisia, Maroc, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudita sau Qatar. Si-a inceput meseria de antrenor la Pandurii Targu Jiu, iar apoi le-a pregatit in tara pe Drobeta-Turnu Severin si Universitatea Craiova (de trei ori) . A mai antrenat formatiile Club Africain Tunis, Olympique Casablanca, Al-Shabab FC (EAU), Al-Nasr (Arabia Saudita), Al-Hilal FC (Arabia Saudita), Al Ain FC (EAU), Al Sadd SC (Qatar), Al Ahli Club Dubai (EAU), Al-Arabi SC (Qatar), Kazma (Kuweit), Raja Casablanca (Maroc), Al-Nahda (Arabia Saudita), Al-Hilal FC Omdurman (Sudan), Suwaiq Club (Oman) .

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Boloni scrisoare moarte Balaci , #murit
Comentarii
Poza rubencano
rubencano
rank 1
unguru si-a ratat cariera !