Decizie neasteptata: Stadionul din Severin nu se va mai numi "Ilie Balaci"!

Miercuri, 31 Octombrie 2018, ora 07:49
8742 citiri
Decizie neasteptata: Stadionul din Severin nu se va mai numi "Ilie Balaci"!
Foto: Captura Youtube

Initiativa de a schimba denumirea stadionului "Municipal" din Severin in "Ilie Balaci" a cazut la vor in Consiliul Local al orasului!

Cumva neasteptat, dat fiind valul de empatie provocat de decesul fostului mare fotbalist, votul din Consiliul Local a fost unul cat se poate de clar, astfel ca stadionul nu se va numi, cel putin in viitorul apropiat, "Ilie Balaci".

In schimb, a fost aprobata initiativa de a-l declara pe Balaci cetatean de onoare post-mortem.

"Ilie Balaci a fost declarat cetatean de onoare post-mortem al municipiului Drobeta Turnu Severin! Le multumesc tuturor consilierilor locali care au aprobat in unanimitate initiativa mea de conferire a titlului de cetatean de onoare post-mortem regretatului Ilie Balaci! Este un semn de recunostinta pentru cel care, in sezonul 1989-1990, in calitate de antrenor-jucator la AS Drobeta, a reusit performantele cele mai mari pentru fotbalul severinean din ultimii 50 de ani.

Din pacate, initiativa unui jurnalist sportiv, pe care eu am imbratisat-o, de a schimba denumirea Stadionului Municipal in Stadionul Ilie Balaci, nu a trecut. Primarul Marius Screciu a zis ca vrea mai intai o dezbatere publica, sa vada daca locuitorii Severinului sunt de acord cu aceasta modificare. Eu voi sustine acest demers si nu am inteles de ce nu s-a aprobat de acum. Am fi putut prelua modelul Targu Jiu, unde stadionul a fost numit, de cativa ani, Municipal - Tudor Vladimirescu. Asa s-ar putea numi si la Seveirn, daca nu vor doar sa se numeasca Ilie Balaci, macar sa poarte denumirea Municipal - Ilie Balaci", a declarat viceprimarul din Severin, Daniel Cirjan, in ProSport.

Primarul orasului a confirmat faptul ca isi doreste mai intai o consultare a severinenilor pe tema schimbarii denumirii stadionului, insa a anuntat ca va propune ca o strada din oras sa poarte numele lui Ilie Balaci.

Balaci a activat la AS Drobeta ca antrenor-jucator in sezonul 1989-1990.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#stadion Severin Ilie Balaci, #Ilie Balaci cetatean onoare, #stadion Severin schimbare nume , #Universitatea Craiova