Ilascu ramane in casa RA-APPS - Guvernul explica cum

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 21:36
3102 citiri
Ilascu ramane in casa RA-APPS - Guvernul explica cum
Foto: Arhiva

Ilie Ilascu, fost detinut politic de la Tiraspol, nu va mai fi evacuat din locuinta de la RA-APPS, imobilul fiind trecut in administrarea Primariei Bucuresti.

Aceasta solutie va fi aplicata pentru Ilie Ilascu (condamnat la moarte de regimul separatist de la Tiraspol), Valeriu Matei (fost vice-presedinte al Parlamentului Republicii Moldova), Ion Ungureanu (fost Ministru al Culturii in Republica Moldova), Nicolae Matcas (fost Ministru al Invatamantului in Republica Moldova), respectiv Iulia Gorea-Costin, nevoiti sa se refugieze in Romania ca urmare a presiunilor la care au fost supusi in Republica Moldova.

Acestia sunt titularii unor contracte de inchiriere incheiate cu RA-APPS pentru apartamente situate in blocuri de locuinte, se arata intr-un comunicat al Executivului, remis miercuri Ziare.com.

Potrivit Guvernului, toate apartamentele mentionate mai sus urmeaza a fi vandute prin licitatie publica, in acest sens fiind incluse in Anexa nr. 3 "Lista imobilelor din domeniul privat al statului aflate in administrarea RA-APPS si a imobilelor proprietate proprie propus in vederea vanzarii" la OUG 101/2011 privind reglementarea conditiilor pentru vanzarea imobilelor proprietatea privata a statului aflate in administrarea RA-APPS, a imobilelor proprietatea RA-APPS precum si pentru modificarea unor acte normative.

"In vederea rezolvarii situatiei locative a acestora, a fost identificata solutia transmiterii in administrarea Municipiului Bucuresti a imobilelor aflate in proprietatea privata a statului si administrarea RA-APPS, inchiriate personalitatilor din Republica Moldova. In acest sens, Primaria Municipiului Bucuresti a transmis o solicitare Guvernului Romaniei prin adresa nr. 331/22.01.2013", se mai precizeaza in comunicat.

Procedura de transmitere a imobilelor

Prima faza a procesului de transmitere a imobilelor consta in adoptarea de catre Consiliul Local al Municipiului Bucuresti a unei hotarari prin care sa se solicite Guvernului transmiterea imobilelor in discutie, aflate in proprietatea privata a statului si administrarea RA-APPS, in proprietatea privata a Municipiului Bucuresti si in administrarea Consiliului Local al Municipiului Bucuresti, si din care sa reiasa, totodata, acceptul unitatii administrativ-teritoriale cu privire la schimbarea regimului juridic al acestor imobile.

In urmatoarea faza, ca urmare a hotararii Consiliului Local al Municipiului Bucuresti, se va elabora si promova un proiect de act normativ cu putere de lege privind reglementarea situatiei juridice a unor imobile aflate in domeniul privat al statului si administrarea RA-APPS, care sa aiba ca obiect: abrogarea pozitiilor nr. crt. 76, 156, 473, 662, 652, 653 654 din Anexa nr. 3 "Lista imobilelor din domeniul privat al statului aflate in administrarea RA-APPS si imobilelor proprietate proprie propuse in vederea vanzarii" din OUG nr. 101/2011; transmiterea imobilelor sus-mentionate din proprietatea privata a statului si administrarea RA-APPS in proprietatea privata a Municipiului Bucuresti si administrarea Consiliului Local al Municipiului Bucuresti.

Ulterior intrarii in vigoare a actului normativ cu putere de lege, in temeiul acestuia, imobilele inchiriate personalitatilor romanesti din Republica Moldova vor fi transmise Consiliului Local al Municipiului Bucuresti prin protocol de predare-preluare incheiat intre RA-APPS si Primaria Municipiului Bucuresti, se mentioneaza in comunicat.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Guvern rezolvare locuinta Ilie Ilascu, #Ilie Ilascu locuinta RAAPPS , #stiri Ilie Ilascu