De ce iese Ilie Nastase din politica: Votam legi care nu ni se spune ce sunt! Ma intreaba pe mine daca un senator trebuie judecat. Eu sunt jurist? Interviu

Duminica, 09 Octombrie 2016, ora 14:26
14952 citiri
De ce iese Ilie Nastase din politica: Votam legi care nu ni se spune ce sunt! Ma intreaba pe mine daca un senator trebuie judecat. Eu sunt jurist? Interviu
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ilie Nastase pare hotarat sa iasa definitiv din politica. Spune ca nu mai candideaza la alegerile din decembrie si altceva in acest domeniu nu prea mai are ce face, pentru ca nu e in niciun partid.

Senatorul nu intelege de ce e pus sa voteze cererile DNA, daca nu e jurist. In plus, indragitul tenismen ii critica pe procurori, care se bazeaza prea mult pe denunturi in opinia lui, si da de inteles ca nu i-a priit experienta de la Senat.

"Votam legi care nu ni se spune ce sunt, se voteaza cand liderul de grup ridica degetul in sus, 1-4, dupa aia cu degetul in jos, si uite-asa. Dar nu stim ce votam, nu ni se spune", a declarat Ilie Nastase intr-un scurt interviu acordat Ziare.com.

"Cu aia 4.000 de lei care ii am pe luna nu pot sa imi fac afacerile, nu pot sa incep nimic pentru ca nu am voie, nu pot sa primesc un cadou. Mi-a dat domnul Tiriac cadou o masina, nu pot sa o primesc pana nu termin mandatul. Si uite-asa. Pentru ce?", adauga Nastase.

V-ati intalnit, miercuri, cu Mike Tyson in Senatul Romaniei. Cum vi s-a parut prezenta lui acolo?

A fost invitat si a venit. Nu stiam. Eu de-abia atunci am aflat, am ajuns mai tarziu la Senat, nu am stiut ca vine. S-a intamplat sa fiu la Senat si sa fac si eu poza cu el.

Il cunosteati de mai inainte?

Nu. Ma cunostea el pe mine.

Dar in calitate de tenismen, nu de senator. Mai candidati in 11 decembrie pentru un nou mandat?

Nu, nu. Vreau sa fac altceva, iar asta nu imi permite sa fiu liber. Asa ca...

Dar intentionati sa ramaneti in politica?

Nu, daca nu mai sunt in Parlament, ce sa mai fac, unde sa ma duc? Nu sunt la niciun partid. La PMP nu ma duc. Ceilalti din grupul meu s-au dus acolo.

De ce nu va duceti cu ei? Din cauza lui Traian Basescu?

Cum as putea sa dau eu mana cu dracul, cu Lucifer? Ce naiba! M-am certat cu el atata timp! Sa ma duc sa dau mana cu el? Nu fac asa ceva. Eu vin din sport. La mine ori castigi, ori pierzi. Eu nu fac intelegeri. Eu cand m-am certat cu cineva, m-am certat. Nu ma duc eu sa ma rog de cineva.

Cum comentati ce i se intampla lui Gabriel Oprea, faptul ca DNA a cerut inceperea urmaririi penale pentru ucidere din culpa?

Omul se apara si el. La noi ar trebui sa fie invers. Sa vina ei cu probele, sa spuna, sa vada. Nu inteleg de ce DNA poate sa judece un omor prin culpa. Nu inteleg! Ce legatura are asta cu evaziunea, cu de ce e acuzat el. Nu vad. Dvs vedeti legatura dintre omor prin culpa si DNA? Ca eu nu inteleg.

Sau vedeti ca ma pune pe mine DNA (sau cine ma pune) sa votam daca e vinovat Gabi Oprea sau nu. De ce pune presiune pe senatori? Ca sa ne faca de ras, nu?

Eu am venit aici sa pun degetul la niste legi, da? Si ei ma intreaba pe mine daca un senator sau un deputat e vinovat si trebuie judecat. Pai, daca sunt probe, sa fie si Oprea si oricine, ar trebui sa fie judecat. Dar de ce ma intreaba pe mine ca senator treaba asta? Eu sunt jurist? De ce ma intreaba pe mine?

Si atunci, de ce s-a opus Senatul inceperii urmaririi penale? Ati vazut probele puse la dispozitie de procurori si nu v-au convins?

Sunt vreo 8 dosare. Noi nu am vazut. Comisia Juridica da verdictul, da? Eu de ce sa dau, daca mie nu mi s-a spus nimic? Eu votez cum imi spune mie constiinta, n-am eu treaba cu ce spun... Ei sunt in comisie 7-8 si ei citesc dosarele, noi nu le citim.

Asa ca ati votat cum v-a spus constiinta?

Eu da, dar sunt grupuri, parlamentare care sunt ele, nu le stiu, nu le cunosc... Eu am votat ca asa am considerat.

Ca nu este cazul ca procurorii sa faca ancheta respectiva?

Procurorii da, dar sa faca pe niste dovezi. Pentru ca la noi mai nou este denuntul. Asta e cea mai mare porcarie pe care am vazut-o vreodata - denuntul. Stiti ce inseamna asta? Ca procurorul nu isi mai face treaba, nu se mai duce sa caute probe, si pentru, si contra. El are un denunt. Pe denuntul ala poate sa inchida pe cineva, ati inteles? Credeti ca e normal intr-o tara civilizata?

Dar decizia de a "inchide" pe cineva este a judecatorului, nu a procurorului. Procurorul doar cere arestarea preventiva.

Este, dar procurorul nu isi mai face treaba, nu mai aduce probe la judecator. Se duce cu ala 'Uite, dom'ne, am aici denuntul, mergi mai departe!'. Nu e normal. Stiti cum e dincolo (in alte tari - n.red.)? Vin si iti pun niste probe pe masa. Nu trebuie sa vin eu sa spun ce-am facut sau n-am facut.

Spuneti ca iesiti din politica activa, desi nu ati stat prea mult. Cu ce ramaneti dupa aceasta experienta? Ce v-a placut si ce nu v-a placut?

Nu ma regasesc aici, sunt multe treburi... Sunt unii oameni care ma regasesc intre ei, dar unii nu. Si ce se intampla aici mi-a fost greu sa inteleg, dar e o experienta.

Votam legi care nu ni se spun ce sunt, se voteaza cand liderul de grup ridica degetul in sus, "1-4", dupa aia cu degetul in jos, si uite-asa. Dar nu stim ce votam, nu ni se spune.

Ati spus mai devreme ca Traian Basescu e dracul...

Lucifer, Lucifer! Mai rau. Trebuie sa il vopsim, sa il vedem in negru.

...Dar ce presedinti de partid va plac, in cine aveti incredere?

Eu am incredere in Dumnezeu, dar nu are partid, din pacate.

Revenind aici, pe Pamant, chiar nu va place nicio alta formatiune politica?

Imi place domnul Tariceanu, de exemplu.

Atunci, de ce nu mergeti la ALDE?

Dar de ce sa merg? Vreau sa am si eu libertate. Cu aia 4.000 de lei care ii am pe luna nu pot sa imi fac afacerile, nu pot sa incep nimic pentru ca nu am voie, nu pot sa primesc un cadou. Mi-a dat domnul Tiriac cadou o masina, nu pot sa o primesc pana nu termin mandatul. Si uite-asa. Pentru ce?

Doi ani si jumatate de Senat

Ilie Nastase a devenit senator in mai 2014, la varsta de 68 de ani, cand a castigat alegerile in Colegiul 8 din Sectorul 4. El a candidat din partea Aliantei Electorale PSD-UNPR-PC pentru restul de mandat ramas dupa demisia din Senat a lui Dan Voiculescu.

"Sunt aici deoarece un prieten mi-a cerut. A demisionat si a ramas un mandat de doi ani. I-am promis ca-l inlocuiesc pana in luna noiembrie. Nu ma regasesc in politica. (...) Castig 1.000 de euro pe luna in Senat, dar le-am spus ca le dau 2.000 de euro doar ca sa ma lase in pace", declara Ilie Nastase intr-un interviu acordat in iunie 2015 pentru L'Equipe Magazine. Cu cateva luni inainte "prietenul" Dan Voiculescu fusese condamnat la 10 ani de inchisoare si incarcerat.

In iulie 2015, generalul a dat PC-ul pe UNPR, iar dupa inca o luna si-a adus si sotia in "armata UNPR", condusa la acea vreme de generalul Gabriel Oprea.

Dupa ce steaua camaradului Oprea a inceput sa apuna, i-a ramas loial, sarindu-i in aparare in cazul mortii politistului Bogdan Gigina: "El a cerut scuze de la familia victimei, nu l-am vazut pe presedinte acolo".

In primavara aceasta, Ilie Nastase a cochetat pentru a doua oara cu ideea de Primar al Capitalei. A parasit insa UNPR dupa ce partidul a fost absorbit de PMP-ul condus de Traian Basescu.

Cu o avere de aproximativ 15 milioane de dolari, Ilie Nastase ocupa locul 38 in topul celor mai bogati oameni din tenis, realizat de Celebrity Net Worth.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ilie Nastase senator Oprea, #Ilie Nastase DNA Oprea, #Ilie Nastase Basescu Lucifer , #senator
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Sa nu-l mai intrebe nimic pe Ilie.
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Can a candidat pentru Senat Ilie Nastase chiar nu stia pentru ce