Ilie Nastase a rabufnit in cazul National Arena: O sa merg sa-i dau in judecata!

Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 17:17
4953 citiri
Ilie Nastase a rabufnit in cazul National Arena: O sa merg sa-i dau in judecata!
Foto: Hepta.ro

Fostul mare tenismen roman Ilie Nastase a luat pozitie dupa ce stadionul National Arena este nefunctional de trei luni, iar acum procurorii au hotarat sa deschida un dosar pentru a vedea conditiile in care s-a montat acoperisul cu probleme.

Ilie Nastase a anuntat ca se va implica in acest caz si ca-i va da in judecata pe cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, care au inchis stadionul.

"Oameni buni, eu ca si ceilalti cetateni ai Romaniei am bagat bani acolo. Stadionul a fost construit de banii nostri si s-au bagat acolo sute de milioane de euro. E singurul lucru construit de la zero in Romania. Nu stiu cine-s astia ISU, PISU, MISU, mie sa-mi deschida Arena Nationala.

O sa merg sa ii dau in judecata. Nu se poate sa ne batem joc de asa ceva. Mai au sa spuna ca din crampoanele jucatorilor pot sari scantei si o sa ia foc acoperisul", a declarat Ilie Nastase, citat de Adevarul.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, joi, deschiderea unui nou dosar. Procurorii s-au autosesizat si incearca sa afle conditiile in care National Arena a ajuns sa aiba un acoperis format dintr-o membrana ce nu poate fi folosita in tara noastra, desi acesta nu facea parte din proiectul initial.

Conform unui comunicat oficial al DNA, procurorii efectueaza "acte de urmarire penala in rem (fata de fapta) cu privire la suspiciunea savarsirii infractiunii de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul".

Dezvaluiri despre constructia National Arena: Doua autorizatii de constructie, proiecte diferite

Cum s-a modificat proiectul acoperisului

Din informatiile obtinute pana in acest moment de procurori, in cazul acoperisului ar exista doua autorizatii de constructie, cu acelasi numar de inregistrare. Informatia a fost publicata, miercuri, de Gazeta Sporturilor si confirmata ulterior de Razvan Sava, primarul interimar al Capitalei.

Concret, in prima autorizatie se specifica faptul ca stadionul va avea acoperis retractabil, in timp ce in a doua se mentioneaza ca doar tribunele vor fi acoperite.

Conform informatiilor publicate de primarul interimar al Capitalei, autorizatia originala este cea de-a doua, in care stadionul urma sa aiba doar tribunele acoperite. Totusi, ea a fost modificata ulterior la solicitarea Primariei Capitalei, care a folosit autorizatia ce nu facea parte din proiect (cea cu acoperisul retractabil).

Primarul Capitalei, noi informatii despre Arena Nationala: Gunoiul a fost ascuns sub pres

Trei luni fara meciuri pe National Arena

La inceputul lunii noiembrie, ISU a interzis orice activitate pe National Arena, dupa ce s-a descoperit ca stadionul nu avea autorizatie de functionare inca de la infiintare.

Primaria Capitalei a depus pe 16 decembrie o cerere pentru primirea autorizatiei, insa ISU a refuzat din nou, intrucat problemele cu membrana nu au fost rezolvate.

Conform ISU, membrana din care este format acoperisul este alcatuita dintr-un material ce nu este permis in tara noastra.

Primaria s-a aparat si a spus ca materialul este folosit si in Germania, iar de vina ar fi legislatia noastra. Municipalitatea a dat asigurari ca acoperisul nu poate arde, dar momentan nimeni nu-si asuma redeschiderea arenei.

C.S.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Ilie Nastase National Arena, #National Arena ancheta DNA , #stiri Ilie Nastase