Ilie Nastase, despre candidatura la europarlamentare, obiectivele in PE si de ce PRM

Marti, 18 Martie 2014, ora 14:42
4945 citiri
Ilie Nastase, despre candidatura la europarlamentare, obiectivele in PE si de ce PRM

Fostul tenismen Ilie Nastase a vorbit despre posibila sa candidatura la alegerile europarlamentare, explicand de ce ar candida de pe listele PRM, dar si care sunt obiectivele sale, odata ajuns in Parlamentul European.

"Nu m-am decis inca, nu stiu", a declarat fostul sportiv, pentru Ziare.com, intrebat daca a luat o decizie referitoare la candidatura la alegerile europarlamentare.

Vorbind despre ce l-ar determina sa se decida, Ilie Nastase a raspuns: "Putin timp, ca prea repede, asa, dintr-o data, brusc, nu? Ma mai gandesc. Sa vedem ce sanse am sa intru, sa nu intru, ca nu ma duc asa, cu ochii inchisi".

Funar mizeaza pe Nastase la europarlamentare: Le blocam calculatoarele si exit-poll-urile! - Interviu

"Sa vorbeasca si un roman acolo. Ca nu prea vorbesc, se cearta intre ei (europarlamentarii romani - n.red.), din cate am vazut. E un singur parlamentar roman acolo, care mai vorbeste, dar vorbeste cam urat de Romania si mai frumos de alta tara, asta m-a determinat.

(...) Eu, daca ma duc acolo, nu se mai cearta, o sa-i impac pe toti si o sa-i pun impreuna, sa mergem toti impreuna daca se poate", a afirmat fostul numar 1 ATP.

De asemenea, vorbind despre obiectivele sale in Parlamentul European, pe langa situatia etnicilor maghiari din Romania si declaratiile eurodeputatului Laszlo Tokes, Ilie Nastase a subliniat situatia sportului din tara noastra.

Mesaj pentru Ilie Nastase: Ti se intinde o capcana!

"Este unul din obiective (situatia etnicilor maghiari - n.red.). Urmatorul este sportul, promovarea sportului in Romania, ca nu exista fonduri europene de sport si se duc asa si noi nu le luam si nu intereseaza pe nimeni sportul si sunt si altele.

Nu neaparat dl Tokes, ca nu e el atat de important, dar vad ca nimeni nu sustine. 'Vrem autonomie'. Vrem autonomie pentru ce...? Nu stim de ce", a explicat fostul tenismen.

De ce PRM?

Acesta a precizat ca daca va candida din partea unui partid, PRM fiind cel care i-a propus, isi va da demisia din formatiune si va ramane europarlamentar.

"Nu am ales PRM, PRM a sarit primul sa imi propuna, au mai fost si altii, dar daca vorbesc cu cineva de la inceput, e primul la coada, vorbesc cu el prima data, nu?

Nu inseamna ca am si semnat, nu... Pana pe 25 (martie - n.red.) mai am de gandit. Se inchid listele, din cate am inteles. Ma mai gandesc, sa vedem", a spus Ilie Nastase, adaugand ca au fost si alte partide care au insistat, a doua zi dupa propunerea PRM.

Ilie Nastase, revoltat de afirmatiile lui Tokes: Ma duc in PE si stau in fata pana vine Barroso

"In prima zi a fost PRM si, dupa au mai venit si altii. Au venit pentru parlamentarele din Romania, doar, din cate am inteles, unii, si nu pentru europarlamentare. Probabil ca toate locurile sunt ocupate, sa-nteleg, cred. Cu o luna inainte banuiesc ca sunt.

M-am consultat doar cu sotia. Mi-a spus ca daca asta imi place sa fac, sa fac si sa fac bine. Daca pot sa fac ceva bun, sa ma apuc. Daca nu, sa nu incerc. Am mai stat vreo patru ani la Bruxelles si cunosc bine si pe acolo. Daca nu cunosc eu, ma cunosc ei si e ok", a mai declarat fostul tenismen.

Ilie Nastase: Vadim si Funar, doi nebuni, o sa fiu si eu al treilea nebun

Comentand situatia din PRM si disputa dintre actualul lider, Gheorghe Funar, si fostul presedinte al partidului, Corneliu Vadim Tudor, Ilie Nastase s-a delimitat de aceasta problema.

"Nu e problema mea asta, e problema lor. Daca ei isi rezolva problema, cu atat mai bine. Daca nu si-o rezolva, nu am nicio treaba. Daca amandoi sunt de acord sa ma propuna, n-am nicio problema, dar trebuie sa-si rezolve ei problema.

Nu stiu cand o sa-si rezolve problema asta, ca nu sunt nici membru, nu sunt nici sfatuitor cum sa rezolve problema. Eu doar am spus, ca au fost primii, 'Da, domne, s-ar putea sa facem treaba asta'.

Eu, chiar daca nu sunt in PRM, eu il sustin pe Vadim si pe celalalt (Funar - n.red.), ca sunt doi nebuni si o sa fiu si eu al treilea nebun, daca suntem considerati nebuni", a spus fostul tenismen.

"E treaba lor, eu ma inteleg cu amandoi. (...) Eu, si daca intru, si daca nu intru, si daca ma duc la Bruxelles, eu sustin ideile lor si ce spun ei, pentru ca spun de foarte mult timp si cam au dreptate", a mai afirmat Ilie Nastase.

Ilie Nastase candideaza la europarlamentare din partea PRM, daca-i permite timpul (Video)

Presedintele PRM, Gheorghe Funar, a confirmat, luni, pentru Ziare.com, ca Ilie Nastase este aproape de a candida la alegerile europarlamentare, de pe prima pozitie a listei partidului.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Ilie Nastase candidat europarlamentare, #Ilie Nastase europarlamentare PRM, #Ilie Nastase Parlamentul European , #stiri Ilie Nastase