Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ilie Nastase, in culmea fericirii dupa ce i s-a redus suspendarea: Voi trai din nou spiritul marilor competitii din tenis

Miercuri, 07 Februarie 2018, ora 13:45
4650 citiri
Ilie Nastase, in culmea fericirii dupa ce i s-a redus suspendarea: Voi trai din nou spiritul marilor competitii din tenis
Foto: Hepta

Ilie Nastase este in culmea fericirii dupa ce un Tribunal Independent i-a redus suspendarea primita din partea Federatiei Internationale de Tenis.

Primul numar 1 ATP din istorie marturiseste ca victoria nu este una totala, insa se bucura ca va avea din nou acces la competitiile de tenis.

"Sunt bucuros sa va anunt ca am obtinut o victorie importanta, chiar daca nu totala, prin modul in care a fost solutionat apelul pe care l-am formulat impotriva sanctiunilor care mi-au fost impuse de Federatia Internationala de Tenis (ITF).

Interdictia de a primi acces sau acreditari la evenimente ITF a fost aproape injumatatita, astfel incat aceasta suspendare va expira in curand, pe 23 aprilie 2018. De asemenea, Tribunalul Independent care a solutionat apelul meu a confirmat ca aceasta suspendare vizeaza exclusiv turnee ITF (nota mea - precum Cupa Federatiilor sau Cupa Davis), ceea ce inseamna ca nu se aplica turneelor ATP sau WTA.

In plus, interdictia de a indeplini calitati oficiale (precum functia de capitan nejucator al echipei Romaniei din Cupa Federatiilor) a fost redusa cu mai mult de 8 luni.

Sunt de asemenea bucuros sa constat ca Tribunalul Independent care a solutionat acest caz a concluzionat atat faptul ca nu sunt o persoana rasista, cat si faptul ca vorbele mele cu privire la copilul dnei Serena Williams nu au avut la baza intentii rasiste.

Aceasta solutie a Tribunalului Independent este departe de sanctiunea propusa de arbitrul principal al Barajului din Cupa Federatiilor organizat anul trecut la Constanta (suspendarea mea pe viata) si de interdictiile solicitate initial de catre ITF (o suspendare de pana la 10 ani), dar este mai blanda si decat decizia completului intern de solutionare din cadrul ITF. Eu mi-am invatat lectia in urma acestei experiente, insa sper ca acum sa inteleaga si dansii ca m-au tratat exagerat.

Intrucat voi respecta aceasta solutie a Tribunalului Independent, nu voi participa la meciurile pe care echipa Romaniei le va sustine in acest weekend in Cupa Federatiilor. Le urez insa succes fetelor, iar in aproximativ doua luni voi putea sa fiu din nou alaturi de ele si in tribuna. In considerarea deciziei Tribunalului Independent, sunt increzator ca nu vor mai exista motive pentru care sa imi fie refuzate accesul sau acreditarea la marile competitii ATP si WTA din acest an, precum Turneul de la Madrid, Roland Garros sau Wimbledon, dar nici la turneul WTA de la Bucuresti.

Astfel, sunt fericit ca urmeaza sa traiesc din nou, din tribuna, spiritul marilor competitii de tenis. Mi-am dedicat intreaga viata acestui sport si cred ca sunt indreptatit sa continui sa iau parte la acest fenomen.

La acest moment nu voi mai oferi comentarii cu privire la acest subiect", se arata intr-un comunicat transmis de Ilie Nastase, conform gsp.ro.

Un Tribunal Independent a decis reducerea suspendarii primita de Ilie Nastase din partea Federatiei Internationale de Tenis, dar si dublarea amenzii pe care acesta trebuie s-o plateasca.

"Nasty" va putea asista din nou, in calitate de spectator, la meciurile din competitiile ITF, din data de 23 aprilie 2018.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Ilie Nastase suspendare redusa, #Ilie Nastase suspendat, #Ilie Nastase ITF suspendat , #stiri Ilie Nastase