Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ilie Nastase s-a saturat de Romania

Marti, 23 Martie 2010, ora 07:30
2784 citiri
Ilie Nastase s-a saturat de Romania

Cel mai bun jucator de tenis al Romaniei, Ilie Nastase, marturiseste ca s-a saturat de tara in care s-a nascut si spune ca se gandeste sa plece definitiv in strainatate.

"Poate nu-i timpul trecut sa plec de tot din Romania, sa ma stabilesc in alta parte. Sunt satul pana peste cap! Nu poti sa mai mergi cu copilul in parc, sa te plimbi linistit pe strada, din cauza paparazzilor. Mi se pare incredibil! Ti se baga in suflet, continua sa te deranjeze, chiar daca le spui sa nu-ti mai faca poze", a declarat Nastase pentru realitatea.net.

Dezamagit de faptul ca nu a fost cooptat in conducerea sportului romanesc, Nasty crede ca acesta nu mai are sanse de redresare, afundandu-se in mediocritate.

"(Sportul romanesc - n.r.) nu cred ca mai are vreo sansa de redresare. Se afunda tot mai mult in anonimat, mediocritate si e normal sa fie asa atata vreme cat nu e prioritate nationala. Chiar si daca lucrurile se vor indrepta, ne va fi foarte greu sa redevenim competitivi la nivel international, atat timp cat baza se erodeaza", a mai spus Nasty.

Cine e Ilie Nastase?

Ilie Nastase este de departe cel mai bun jucator de tenis dat de Romania, el fiind numarul 1 in clasamentul ATP aproape un an, intre 1973 si 1974, si unul din cei cinci sportivi care au castigat in decursul carierei mai mult de 100 de turnee ATP.

Desi a castigat 7 titluri de Mare Slem (doua la simplu, trei la dublu si doua la dublu mixt), Nasty este cnsiderat unul din cei mai buni jucatori care nu a reusit sa se impuna pe iarba de la Wimbledon.

Deziluzii in Romania

Retras din cariera sportiva, Nastase si-a incercat norocul in politica, el candidand la alegerile pentru primaria Bucurestiului, a fost mai bine de un deceniu sef al FRT, post din care s-a retras dupa un scandal imens si a incercat fara succes sa puna bazele unei academii de tenis.

"Nasty" merge la Cannes: succes formidabil al filmului cu Ilie Năstase
"Nasty" merge la Cannes: succes formidabil al filmului cu Ilie Năstase
"NASTY", documentarul despre viaţa şi cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecţia celei de-a 77-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, unul dintre...
Ilie Năstase, despre decizia Simonei Halep: ”Nici nu mă interesează să cunosc acest motiv”
Ilie Năstase, despre decizia Simonei Halep: ”Nici nu mă interesează să cunosc acest motiv”
Filmul documentar intitulat Nasty, despre viaţa şi cariera primului număr 1 mondial din tenis, Ilie Năstase, a fost lansat, marţi, în prezenţa unor nume mari ale sportului mondial precum...
#Ilie Nastase, #Nastase saturat Romania, #Ilie Nastase Romania , #stiri Ilie Nastase