Masurile luate de Ilie Nastase in cazul suspendarii provizorii primite din partea ITF

Joi, 18 Mai 2017, ora 14:04
9703 citiri
Masurile luate de Ilie Nastase in cazul suspendarii provizorii primite din partea ITF
Foto: FRT

Capitanul echipei de Fed Cup a Romaniei, Ilie Nastase, a anuntat joi care sunt primele masuri pe care le va lua in cazul suspendarii provizorii primite din partea Federatiei Internationale de Tenis (ITF).

Fostul mare tenismen roman a dezvaluit, prin intermediul unui comunicat postat pe contul sau de Facebook, ca va coopera pe deplin cu ITF in cadrul anchetei al carei obiect il face.

"Respect procedurile care au loc in prezent in baza Politicii ITF privind Protectia si Bunastarea Jucatorilor (ITF Welfare Policy) si ofer cooperarea mea deplina Completului Intern de Solutionare investit cu acest caz. Am transmis deja un raspuns motivat la acuzatiile oficiale care mi-au fost aduse la cunostinta de catre Federatie", a precizat Nastase in legatura cu investigatia ITF aflata in curs de desfasurare privind evenimentele de la meciul de Fed Cup dintre Romania si Marea Britanie din perioada 20-23 aprilie 2017.

Nastase afirma ca a solicitat sa fie audiat de completul de solutionare a acestui caz pentru a prezenta perspectiva sa asupra evenimentelor: "Am solicitat, de asemenea, ca o audiere sa fie organizata in fata completului, pentru a imi permite sa prezint personal intelegerea mea asupra evenimentelor relevante si concluziile la care am ajuns reflectand asupra situatiei".

"Imi mentin increderea ca, utilizand aceleasi standarde care au fost aplicate in cazuri similare, completul va analiza reactiile mele astfel cum au fost acestea manifestate, in intregul lor context, tinand cont de toate datele si informatiile relevante, precum si de absenta intentiei mele de a afecta bunastarea oricarei persoane", a subliniat Nastase.

"Pe langa regretele publice exprimate pe pagina mea oficiala de pe o retea de socializare, mi-am adresat scuzele prin intermediul unor scrisori personale transmise tuturor persoanelor care ar fi putut fi afectate sau deranjate de evenimentele mentionate mai sus sau de modul in care acestea au fost interpretate. Ma aflu in arena publica si sunt deseori supus judecatii unor persoane care nu ma cunosc, insa, cu toate ca demersurile mele nu au fost niciodata lipsite de greseli sau neajunsuri, cauza pentru care ma lupt ramane tenisul, sportul pe care il iubesc cu adevarat si cu care viata mea s-a confundat. Sper ca aceste clarificari sa impiedice speculatii sau neintelegeri suplimentare cu privire la investigatia ITF. As prefera sa nu mai fac alte comentarii pana cand procedurile oficiale nu vor fi finalizate. Ma astept ca profesionistii din media sa evite, de asemenea, dezvoltarea acestui subiect pana la pronuntarea deciziei finale", a concluzionat Ilie Nastase.

Ilie Nastase (70 ani), capitan nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei, a fost suspendat de ITF pentru ca le-ar fi insultat pe jucatoarea Johanna Konta si pe Anne Keothavong, capitanul echipei Marii Britanii, precum si un arbitru si o jurnalista, la meciul de la Mamaia (22 aprilie).

Intr-o conferinta de presa sustinuta inaintea meciului de la Mamaia, Nastase a avut cuvinte "sexiste" si "rasiste" in legatura cu faptul ca Serena Williams este insarcinata. "Vom vedea ce culoare va avea copilul. Poate ciocolata cu lapte?!", a putut fi auzit Nastase spunand de catre jurnalisti.

Ulterior, Ilie Nastase si-a cerut scuze intr-o postare pe pagina sa oficiala de Facebook pentru iesirile pe care le-a avut la meciul cu Marea Britanie si fata de Serena Williams, insa a considerat ca reactiile presei au fost exagerate.

In urma suspendarii, lui Ilie Nastase i-a fost refuzata invitatia in Loja regala pentru turneul de la Wimbledon (3-16 iulie), iar Federatia Franceza de Tenis a anuntat ca nu ii va acorda acreditare nici pentru turneul de la Roland Garros (28 mai-11 iunie).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ilie Nastase suspendare ITF , #stiri Ilie Nastase