Presedintele FRT ataca decizia luata de ITF: O suspendare scrisa pe genunchi

Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 19:07
9996 citiri
Presedintele FRT ataca decizia luata de ITF: O suspendare scrisa pe genunchi
Foto: hepta.ro

Ilie Nastase, primul numar 1 al tenisului mondial masculin din era computerizata, actual capitan nejucator al nationalei de FedCup a Romaniei a fost suspendat provizoriu duminica de ITF, dupa gravele incidente produse la Mamaia.

Acestea au avut loc in timpul partidei dintre Romania si Marea Britanie in barajul de mentinere in Grupa Mondiala II de Fed Cup. Nastase a avut o iesire nervoasa si nelalocul ei fata de Johanna Konta si fata de antrenoarea britanicelor, Anne Keothavong. In plus, el a jignit si arbitra de scaun si a fost poftit mai intai afara din tribune si mai apoi afara din arena.

Totul se petrecea in setul 2 al partidei dintre Sorana Cirstea si Johanna Konta, castigata de englezoaica, scor 6-2, 6-3.

Citeste mai multe despre incidentele de la acest meci

Presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, a avut o interventie telefonica la Digi24, in care a vorbit despre suspendarea temporara aplicata de ITF lui Ilie Nastase:

"Azi, intr-o graba iesita din comun cand cei de la ITF au auzit ca Nastase intentioneaza sa vina sa salute fetele, sa dea un buchet de flori echipei Marii Britanii s-au grabit si au scris pe genunchi o suspendare provizorie pana cand Federatia Internationala va lua o hotarare. Si noi, maine cu juristii, dupa ce am reanalizat toate inregistrarile vom trimite un memoriu la Federatia internationala si consideram ca Nastase nu e un criminal. Era oarecum suspendat in momentul in care a fost dat afara de pe teren, important e ca fetele il iubesc si si-au dorit foarte mult sa-l vada un minut inainte sa intre pe teren sau macar dupa terminarea meciurilor. Federatia internationala n-a acceptat nici treaba asta. Se vor vedea si felicita la hotel", puncta Cosac la televiziunea de stiri mai sus citata.

Aceste vorbe vin dupa ce duminica, ITF posta pe pagina sa oficiala de Twitter un comunicat prin care se anunta ca Nastase a fost suspendat provizoriu ca urmare a comportamentului pe care l-a avut la intalnirea de Fed Cup dintre Romania si Marea Britanie de la Mamaia, astfel ca nu va avea acces la competitiile ITF si nu va primi acreditare.

ITF a anuntat o prima pedeapsa pentru Ilie Nastase, dupa incidentele de la Mamaia

Romania a castigat cu 3-2 partida cu Marea Britanie de la Mamaia, dupa ce duminica, dublul format din Simona Halep si Monica Niculescu a fost invins de perechea Robson/Rae, scor 3-6, 6-1, 8-10.

Echipa noastra va ramane asadar in esalonul II al tenisului mondial masculin si va juca in turul I al acestei divizii, in luna februarie 2018.

D.A.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cosac despre suspendare Nastase, #Nastase suspendare ITF reactie Cosac, #Cosac vorbeste despre decizie ITF Nastase , #stiri Ilie Nastase