Scuzele lui Ilie Nastase

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 28 Aprilie 2017, ora 19:32
7961 citiri
Scuzele lui Ilie Nastase

Ilie Nastase a facut, in sfarsit, ceea ce trebuia sa faca inca de duminica si si-a cerut scuze pentru scandalul in doua acte pe care l-a provocat in tenisul mondial. Desi tardive, scuzele sale sunt binevenite, mai ales daca sunt si sincere.

Intr-un mesaj destul de lung, "Nasty" a incercat sa explice cum s-au petrecut lucrurile din punctul sau de vedere si, foarte important, nu a incercat sa isi justifice limbajul. Asta pentru ca nu exista nimic de justificat.

Citindu-l pe Nastase recunosc ca mi se pare uman, asta neinsemnand ca pana acum l-am perceput pe Ilie ca pe un robot. Dar chiar mi se pare un om care realizeaza abia acum, in ceasul al doisprezecelea, ce a provocat.

Sigur ca pot sa ii dau dreptate atunci cand vorbeste despre discutia tehnica pe care a avut-o cu arbitrul. Sigur ca pot fi de acord atunci cand spune ca Johanna Konta nu avea dreptul sa se adreseze arbitrului de scaun. Dar, din pacate pentru el, toate aceste detalii foarte importante au cazut in plan secund tocmai din cauza lui, din cauza limbajului folosit.

Pare si chiar este superficial faptul ca probleme de fond, cum sunt cele ce tin de respectarea regulamentului, sunt mai putin importante decat cele de forma, modul jignitor in care Nastase a reclamat, insa asta se intampla. Si nu de ieri, si nici nu doar in Romania. Iar el trebuia sa stie asta.

In ceea ce o priveste pe Serena Williams pot, de asemenea, sa accept faptul ca n-a intentionat sa faca o declaratie rasista. Insa adevarul este ca a facut, indiferent de ce spun Ion Tiriac si altii. In regula, nu il banuim pe Nastase ca e rasist sau xenofob, dar nici nu putem nega evidenta. Nu poti spune despre copilul Serenei Williams ca va fi "ciocolata cu lapte" fara sa te gandesti la rasa.

Sunt convins ca pentru multi dintre noi nu e decat o gluma, poate ceva mai indrazneata, a lui Nastase, insa asta se intampla pentru ca noi nu am fost niciodata confruntati cu rasismul si de aceea nu il intelegem asa cum trebuie. Dar pentru oameni care au crescut intr-un astfel de mediu, oameni care au avut de infruntat prejudecati, sa le spui ca sunt "milk chocolate" este de neacceptat.

Asa cum spuneam, scuzele lui Ilie Nastase sunt de salutat. Consider ca au venit foarte tarziu, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Si nu-mi ramane decat sa sper ca Ilie, care nu a renuntat la functia de capitan nejucator al echipei Romaniei de fed Cup, a invatat mult din aceasta experienta nefericita, iar pe viitor vom avea prilejul sa discutam despre el doar prin prisma sportului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ilie Nastase scuze, #Ilie Nastase scandal tenis, #Ilie Nastase Serena Williams rasism, #Ilie Nastase declaratii , #stiri Ilie Nastase