The Telegraph face dezvaluiri din dosarul lui Ilie Nastase: Ce le-a spus fostul mare tenismen britanicelor

Miercuri, 07 Februarie 2018, ora 18:00
9414 citiri
The Telegraph face dezvaluiri din dosarul lui Ilie Nastase: Ce le-a spus fostul mare tenismen britanicelor
Foto: ITF Tennis

Presa britanica a publicat dosarul complet ce l-a avut in prim-plan pe Ilie Nastase, dupa incidentele de la confruntarea cu Marea Britanie, de anul trecut.

Imediat dupa ce pedeapsa lui Nastase a fost micsorata cu opt luni, jurnalistii de la The Telegraph au publicat datele oficiale din dosar.

"Abia acum a iesit la iveala cu adevarat comportamentul scandalos al lui Ilie Nastase", si-au inceput cei de la The Telegraph comentariul.

Conform datelor din dosar, primul om jignit de Ilie Nastase a fost arbitrul Andreas Egli, in timpul meciului dintre Sorana Cirstea si Johanna Konta. Din motive evidente, nu putem reda integral toate spusele lui Nastase.

"Federatia Britanica de Tenis plateste ITF si tu esti parte din asta! F****** a*******, c***sucker. Stii ca n-ai sa mai parasesti Romania!", i-a strigat Nastase arbitrului, potrivit datelor oficiale din dosar.

In dosar apar si jignirile adresate de Nastase Johannei Konta si capitanului nejucator Anne Koethavong, dar si detalii suplimentare.

Astfel, exista si transcrierea dialogului pe care Nastase l-a avut cu capitanul nejucator al britanicelor, inaintea meciului, dupa ce a intrebat-o in ce camera de hotel sta.

"Niciunul dintre noi nu mai joaca, asa ca nu mai conteaza", i-a spus Nastase acesteia, in timp ce britanica i-a transmis ca este maritata.

"Si eu sunt, dar asta nu conteaza", a continuat Nastase.

Publicatia britanica scrie ca Nastase a motivat in fata comisiei ca a glumit pur si simplu, dar acuzatia de hartuire sexuala a ramas in picioare.

In cele din urma, Nastase s-a ales cu urmatoarea pedeapsa:

interdictie de a fi oficial, inclusiv, dar nu limitat la capitan nejucator, a oricarei echipe sau sportiv angrenat in competitiile ITF pentru trei ani, in perioada 23 aprilie 2017 - 23 aprilie 2020.

- interdictie de a intra la competitiile ITF timp de un an, in perioada 23 aprilie 2017 - 23 aprilie 2018.

- amenda in valoare de 20 de mii de dolari.

Practic, fata de sanctiunile initiale dispute de Federatia Internationala, Nastase a obtinut reducerea celor doua suspendari cu aproximativ opt luni. In schimb, amenda a fost dublata, de la 10 mii de dolari la 20 de mii.

C.S.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ilie Nastase Fed Cup, #suspendare Ilie Nastase , #stiri Ilie Nastase