Ilie Sarbu, chemat in fata Comisiei pentru irigatii

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 15:11
472 citiri
Ilie Sarbu, chemat in fata Comisiei pentru irigatii
foto: Bloombiz

Ministrul Agriculturii Ilie Sarbu a fost invitat in sedinta de marti a Comisiei de ancheta privind sistemul de irigatii pentru a da explicatii referitoare la pornirea cu intarziere a sistemului de irigatii, in primavara, a anuntat luni presedintele Comisiei, deputatul PD-L Valeriu Tabara.

"Seceta a inceput in luna martie, deci in luna aprilie, cel tarziu in luna aprilie trebuia sa irige. Sunt probleme acum, noroc ca a plouat", a afirmat democrat-liberalul Valeriu Tabara, adaugand ca sistemul de irigatii a fost pus in functiune la sfarsitul lunii mai.

Totodata, el a mai spus ca membrii comisiei asteapta de la ministrul social-democrat "clarificari legate de cateva probleme care s-au intamplat pe sistemele acestea de imbunatatiri funciare si irigatii si care au dus la situatia de astazi si masurile care au fost luate in anul 2009 pentru irigatii".

Pana in acest moment, nu se stie daca ministrul Ilie Sarbu va da curs audierii.

Raportul Comisiei ar putea intarzia

Pe de alta parte, Tabara a mai precizat ca membrii comisiei ar trebui sa intocmeasca un raport pe data de 12 septembrie, dar si ca spera sa prelungeasca pentru cateva zile acest termen.

"Macar cu cateva zile, pentru ca mai mult nu o sa putem, pentru ca problemele sunt multe si pe masura ce intri in ele ti-ar trebui mult mai mult timp (...) probabil ca in 10-15 zile va fi gata raportul", a mai spus deputatul.

De asemenea, el a prezentat si cateva dintre aspectele ce vor fi continute de acest raport printre care furturi, neglijente in serviciu si nepreluari de gestiune.

"Raportul pleaca la Biroul Permanent, se va discuta in plen si daca sunt acolo chestiuni va fi dirijat si spre comisia juridica care va formula propunerile de trimitere, nu de judecata, repet, ceea ce au facut colegii nostri in comisiile Ridzi si Udrea sunt probleme care depasesc competentele( noastr, n.r.)", a spus Tabara.

Presedintele comisiei a afirmat ca, in urma audierilor, membrii comisiei au primit si idei de initiative legislative, "inclusiv modificarea sau chiar anularea Legii 138 (Legea imbunatatirilor funciare nr. 138/2004, n.r.) si elaborarea unui alt cadru legislativ pentru sistemul de imbunatatiri funciare".

"Astazi (luni- n.r.) s-a cerut chiar inasprirea pedepselor pentru cei care participa la devalizarea sistemului", a mai declarat Valeriu Tabara.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Ilie Sarbu Comisia irigatii, #Ilie Sarbu irigatii agricultura , #ministrul Agriculturii