Subventia anuala la hectar acordata de UE, majorata cu 35 de euro

Sambata, 25 Aprilie 2009, ora 21:24
1899 citiri
Subventia anuala la hectar acordata de UE, majorata cu 35 de euro
Foto: Realitatea Tv

Subventia anuala la suprafata platita de Uniunea Europeana si de Guvern prin APIA ar putea fi majorata cu 35 de euro, a anuntat, sambata, ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, prezent la Galati.

"In demersurile pe care le-am facut noi la Bruxelles pentru suplimentare, initial 44 de euro doream sa mai dam la hectar. Pana la urma s-a ajuns la un compromis, la 35 de euro pe hectar", a afirmat Ilie Sarbu.

In prezent, subventia anuala la suprafata este in cuantum de 107 euro la hectar si este platita de Uniunea Europeana si de Guvernul Romaniei prin intermediul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Deocamdata, exista doar acordul verbal al UE de crestere cu 35 de euro a cuantumului subventiei la suprafata, dar imediat ce UE isi va da avizul vor incepe platile in completare.

"Eu ieri am obtinut doar acordul verbal, la Consiliul de ministri la care am fost si, probabil ca dupa ce vom termina aceste demersuri, va veni avizul scris de la Bruxelles si vom putea sa efectuam platile. E mult mai simplu si mult mai usor fiindca ea se da in completare", a explicat Ilie Sarbu.

Potrivit ministrului agriculturii, 1.250.000 - 1.300.000 de fermieri din tara noastra incaseaza subventia anuala la hectar. Circa 25.000 de beneficiari sunt in judetul Galati, dintre care ma

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Ilie Sarbu subventie, #subventie UE majora, #fonduri UE Romania , #ministrul Agriculturii