Ilie Sarbu, despre Antonescu: Un alt Basescu. Cine il mai crede? Ciolanul e bun

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 13:34
3918 citiri
Ilie Sarbu, despre Antonescu: Un alt Basescu. Cine il mai crede? Ciolanul e bun
Foto: Arhiva

Ilie Sarbu, liderul senatorilor PSD, a avut o replica extrem de dura la adresa lui Crin Antonescu la scurt timp dupa ce liberalul l-a atacat pe Victor Ponta spunand ca pune Romania in situatii jenante. "E un alt Basescu", a spus el.

"Eu nu mai stiu ce sa cred. Am vazut acum un alt Traian Basescu (...) Un suprapresedinte care a iesit sa dea lectii tuturor. Probabil s-a inteles cu Traian Basescu, ca discursul seamana foarte mult", a declarat senatorul PSD intr-o interventie telefonica la postul B1TV, imediat dupa ce Crin Antonescu l-a atacat pe Victor Ponta pe tema interventiei in justitie.

Antonescu, atac la Ponta si la Basescu: E inacceptabil ce au facut in cazul procurorului Papici

Ilie Sarbu s-a aratat surprins si nemultumit de iesirea intempestiva a lui Crin Antonescu.

"Nu cred ca va decide numai domnul Crin Antonescu ce se va alege de USL (...) Iesirea de azi nu avea nicio logica, nicio noima. Avem luni sedinta, zilele astea toti am calmat situatia. A simtit domnul Antonescu ca vine un val pe care l-ar putea utiliza pentru a creste in sondaje", a criticat senatorul PSD, subliniind limpede ca "incredere nu mai exista" in USL.

Sarbu i-a luat apararea premierului spunand ca declaratiile pe care acesta le-a facut in ultimele doua zile cu privire la justitie nu au "nimic in comun cu dimensiunea pe care i-a dat-o Crin Antonescu", mai ales ca si presedintele PNL a facut asemenea declaratii "altadata".

"Acum s-a plasat deasupra tuturor, incercand de data asta sa medieze el intre institutiile statului. De pe ce pozitie? Cea de presedinte al Senatului nu ii confera statutul asta (...) Mi se pare total confuz, nici nu stiu cum a ajuns in situatia de astazi", a comentat Ilie Sarbu.

"Ciolanul guvernarii e bun"

Totodata, liderul senatorilor PSD a recunoscut ca a urmarit de la inceput discursul lui Crin Antonescu si ca a avut impresia ca va anunta iesirea PNL de la guvernare.

"Chiar aveam impresia ca incheie cu declaratia finala: 'De astazi ne-am retras, noi ramanem cei care sustin dreptatea pana al capat'", a spus Sarbu, reamintind ironic ca PNL are o multime de lideri anchetati.

"Nu stiam unde se duce, dar a aterizat mai lin (...) Aici e marea problema - ciolanul e bun, stam la guvernare, ne place sa avem ministri, agentii, de toate, dar cand e vorba de guvern (...) atunci spunem ca ii omoram, ne detasam de ei, noi suntem cei puri, luptam pentru dreptate", i-a criticat Ilie Sarbu pe liberali.

Mai mult, acesta i-a acuzat ca nu mai sunt credibili pe partenerii din USL. "Nu ii mai crede nimeni. Cineva dintre dumneavoastra a putut sa creada ce a spus Crin Antonescu? E o chestiune electorala", li s-a adresat Ilie Sarbu participantilor la emisiune.

Pe de alta parte, senatorul PSD l-a ironizat pe Crin Antonescu spunand ca nu are habar de economie.

"Eu inteleg sa devii deodata sfatuitorul natiunii, dar trebuie si argumente nu numai vorbe. Vorbele sunt frumoase, dar nu sunt credibile cand tu stai la masa guvernului (...) E o confuzie generala. Discursul despre economie nu ii sta bine, domnul Crin Antonescu nu are nimic de a face cu economia, sa ii lase pe altii", a comentat senatorul PSD.

Cel mai dur atac in interiorul USL

Si concluziile interventiei sale au fost extrem de dure.

"Cel mai grav mi se pare ca a iesit asa, fara sa spuna nimanui nimic. Cel mai dur atac de pana acum a fost cel de astazi. Noi aveam luni sedinta USL sa mai calmam lucrurile. Sa vii acum, in linistea asta dinaintea furtunii, sa faci o furtuna care sa nu mai aduca liniste... (...)

Lumea ce a vazut astazi? Un alt Basescu, dirigintele care ii trage la raspundere pe toti. Am vazut o mica parte din ceea ce am putea vedea cand va fi presedinte statutar", a avertizat Ilie Sarbu.

Crin Antonescu a declarat vineri ca Victor Ponta a gresit cand a vorbit in numele procurorului general, ceea ce "este inacceptabil", si ca "a pus Romania intr-o situatie jenanta" atunci cand a semnat pactul de coabitare cu presedintele Traian Basescu.

"Victor Ponta stie bine ca in aceasta privinta, dreptate pana la capat, inseamna independenta justitiei, nu preluarea de catre noi a controlului asupra justitiei de la Basescu (...) Victor Ponta trebuie sa stie ca oricine, nu doar Basescu, incearca sa intimideze, influenteze sau controleze procurori sau instante va avea in mine un adversar la fel de hotarat, de determinat precum l-a avut Basescu in toti acesti ani", a mai spus Crin Antonescu.

In urma cu trei zile, Crin Antonescu a anuntat ca liberalii care fac declaratii calomnioase la adresa pesedistilor vor fi dati afara din partid.

Antonescu: Cine inainteaza propuneri legislative fara girul partidului sau calomniaza pleaca

"Vom avea o atitudine intrasigenta si fata de declaratii pe care alti colegi le fac. Trebuie sa avem declaratii cuviincioase si nu putem sa ne permitem declaratii calomnioase, iar cel care o va mai face nu va mai fi coleg cu noi", a declarat, marti, Crin Antonescu.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Ilie Sarbu Antonescu Basescu, #Ilie Sarbu Antonescu atac Ponta, #Ilie Sarbu rupere USL , #PSD