Ilie Sarbu: Geoana trebuie schimbat, avem demult indicii ca ne tradeaza

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 19:19
1940 citiri
Ilie Sarbu: Geoana trebuie schimbat, avem demult indicii ca ne tradeaza
Foto: Arhiva

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sarbu, sustine ca partidul isi pastreaza decizia de a-l schimba pe Mircea Geoana de la sefia Senatului, acuzandu-l pe fostul conducator al social-democratilor de cardasie cu Puterea.

Intr-o interventie telefonica la Antena 3, Ilie Sarbu a invocat "tradarea" lui Geoana si a confirmat speculatiile potrivit carora seful Senatului ar urma sa treaca de partea UNPR ori sa-si faca o noua formatiune politica.

"Avem indicii ca Geoana a tradat de multa vreme, noi il toleram de un an de zile. A avut un program complet separat, toate actiunile dansului se suprapuneau cu cele ale partidului. Sunt foarte multe aspecte care arata ca nu are nimic de-a face cu acest partid. Nu puteam sa acceptam sa intram in an electoral in situatia in care eram", a comentat liderul grupului PSD din Senat.

Intrebat despre informatiile vehiculate in presa, potrivit carora Mircea Geoana ar putea infiinta un nou partid de centru-stanga ori ar putea trece de partea Puterii, Ilie Sarbu a precizat ca nu sunt simple zvonuri, invocand configuratia UNPR-ului, care arata "cat de multi membri sunt apropiati ai domnului Geoana".

Lupta pentru schimbarea lui Geoana - ce spun greii PSD si Puterea

"Mai mult, unii colegi au spus ca au fost invitati de domnul Geoana sa discute despre plecarea din partid sau infiintarea unei noi formatiuni politice", a argumentat Ilie Sarbu.

"Pozitia noastra ramane aceeasi: dorim inlocuirea lui Mircea Geoana cu Titus Corlatean. Nu vrem revocarea, pentru ca revocarea ar da satisfactie PDL-ului, care ar putea numi un nou presedinte al Senatului. Lucrurile sunt foarte clare: se poate face inlocuirea lui Mircea Geoana, dar inlocuirea o poate face doar grupul care l-a nominalizat si care l-a ales. Ca Puterea nu o doreste, nu e nimic, ne asteptam. Anticipam si sustinerea pe care a avut-o Mircea Geoana in plenul Senatului", a adaugat pesedistul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Ilie Sarbu schimbare Geoana, #Geoana schimbare Senat Corlateanu, #Geoana excludere PSD UNPR , #PSD