Ilie Sarbu: Va dati seama cat am fost de prudent, mai ales in perioada asta (Video)

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 16:44
6462 citiri
Ilie Sarbu: Va dati seama cat am fost de prudent, mai ales in perioada asta (Video)
Foto: jurnalul.ro

Senatorul PSD Ilie Sarbu, al carui nume apare in dosarul padurilor retrocedate ilegal in care DNA cere arestarea lui Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, sustine ca este linistit pentru ca se considera complet nevinovat in dosarul retrocedarilor ilegale si ca a fost prudent in ultima perioada in ceea ce priveste convorbirile telefonice.

"Eu am fost doar mentionat in acest dosar, fara sa mi se poate arata mai mult. In rest influenta politica, daca am folosit-o, lucrul asta nu s-a vazut. Eu am fost amintit de o persoana, ca va vorbi cu mine si ca voi face. Nu a vorbit nimeni cu mine, m-am trezit chemat la DNA. Oamenii au fost civilizati, am spus si cand am iesit de acolo. Nu ma sperie, nu ma deranjeaza, fiindca stiu ca sunt nevinovat", a sustinut Ilie Sarbu, luni, in fata jurnalistilor.

"Nu am discutat cu Hrebenciuc pe acest subiect, nici inainte, nici dupa. Nu vorbeam foarte des, nu am vorbit de saptamana trecuta. Nu aveam o relatie de prietenie cum avea cu altii", a spus socrul premierului Victor Ponta, intrebat daca a tinut legatura cu Viorel Hrebenciuc.

Senatorul PSD a sustinut ca este foarte atent sa nu fie implicat in nicio afacere necurata. "Va dati seama cat am fost de prudent, mai ales in perioada asta", a spus Ilie Sarbu.

Mafia retrocedarilor: E oficial - Ilie Sarbu si Ioan Adam, urmariti penal alaturi de Hrebenciuc

El a sustinut ca prejudiciul din dosarul retrocedarilor abuzive nu a apucat sa existe. "Au fost hotarari ale curtilor de apel, nimeni nu le-a aplicat, nu s-a facut punerea in posesie", a spus senatorul PSD.

In interceptarile DNA, Viorel Hrebenciuc vorbeste despre cum l-ar putea folosi pe Ilie Sarbu care "sa-l calce pe cap" pe un functionar care nu actiona conform intereselor sale.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, si deputatul PSD Ioan Adam sunt urmariti penal de DNA, alaturi de Viorel Hrebenciuc, intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a zeci de mii de hectare de paduri, potrivit unui comunicat al procurorilor.

In acest caz, s-a creat un prejudiciu statului de aproape 304 milioane de euro, reprezentand contravaloarea a 43.227 ha teren forestier din judetul Bacau, mai transmite DNA.

Luni, DNA a declansat urmarirea penala impotriva lui Viorel Hrebenciuc intr-un nou dosar, in care este acuzat de trafic de influenta, intr-o cauza legata de dosarul retrocedarilor ilegale.

Astfel, cu ajutorul unui "fost sef al unei structuri de protectie", el ar fi obtinut informatii confidentiale despre ancheta DNA care il privea. Pe langa el, este urmarit si senatorul Dan Sova, care ar fi promis, in schimbul sprijinului lui Hrebenciuc pentru obtinerea sefiei PSD, sa il ajute pe acesta in promovarea unei legi a amnistiei si gratierii.

Aceasta lege ar fi urmat sa il puna la adapost pe Viorel Hrebenciuc de consecintele unei eventuale condamnari in dosarul retrocedarilor ilegale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Ilie Sarbu Hrebenciuc prutdent discutii, #Ilie Sarbu nevinovat retrocedari ilegale, #Ilie Sarbu prudent perioada asta , #PSD