Un senator PSD vrea ca Ilie Sarbu sa plece din partid. Ce i-a raspuns socrul lui Ponta

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 16:18
10004 citiri
Un senator PSD vrea ca Ilie Sarbu sa plece din partid. Ce i-a raspuns socrul lui Ponta
Foto: Facebook/Serban Nicolae

Serban Nicolae, senator PSD de Mehedinti, a cerut marti demisia din partid a liderilor Ilie Sarbu si Ioan Rus, pe care ii acuza ca fac parte dintr-un grup de "impostori", care nu au reprezentat niciodata social-democratia din Transilvania.

Mesajul este transmis sub forma unei scrisori deschise adresate "social-democratilor transilvaneni".

"Va scriu pentru a va cere, public, sa va luati in propriile maini identitatea si demnitatea. Stiu cu cine vorbesc si stiu ce va cer. Locul lui Ioan Rus si al lui Ilie Sarbu nu e in Partidul Social Democrat. Ei nu sunt de stanga si nu pot reprezenta vreodata social - democratia transilvaneana. Aveti aceasta putere", scrie pe Facebook Serban Nicolae.

El isi argumenteaza pozitia prin faptul ca asa-zisul "grup de la Cluj", din care fac parte cei doi lideri nominalizati, "n-a produs nimic bun pentru stanga romanesca ori pentru partid".

Geoana vede infrangerea ca pe un moment dramatic: PSD sa asculte mai mult vocea strazii

"In fapt niste impostori fara legatura cu social - democratia autentica. Ei s-au facut remarcati, poate chiar temuti, prin sforarii, prin atacuri la adresa unor colegi, prin goana rapace dupa functii si demnitati, prin aroganta si dispret", arata senatorul Nicolae.

El reaminteste si faputul ca "grupul de la Cluj" a devenit cunoscut printr-o "ticalosie", anume "atacarea din interior, inca de la sfarsitul lui 2004, a lui Ion Iliescu".

Doua tabere in PSD dupa ce Ponta a pierdut alegerile: "Pasul inapoi" vs. "pastram guvernarea"

El isi incheie apelul spunand ca doar "impreuna vom recastiga stanga transilvaneana" si "le vom arata romanilor ca social - democratii sunt, in toata tara, aceiasi - onesti, decenti si, mai ales, umani".

Serban Nicolae a fost consilier al presedintelui Ion Iliescu, in perioada 2001-2004.

Replica lui Ilie Sarbu

Raspunsul socrului premierului Victor Ponta nu a intarzit. Liderul PSD Ilie Sarbu l-a acuzat pe colegul sau ca tine cu partidul doar in caz de victorie.

"Serban Nicolae nu este vreun lider al partidului care sa poata emite pretentii de genul acesta. El apare cand apar functiile si dispare cand pierdem functiile", a spus liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, la Palatul Parlamentului, intrebat despre solicitarea colegului sau.

Sarbu l-a invitat pe Nicolae sa faca aceasta solicitare in cadrul unei reuniuni a liderilor PSD, la Timisoara, sa vada ce parere au liderii din Transilvania.

"Dar in toti anii astia nu a constatat Serban Nicolae ca eu, ca Ioan Rus, grupul de la Cluj nu suntem social-democrati? Eu cred ca a avut timp. Sunt 10 ani de cand s-a intamplat schimbarea pe care am dorit-o noi atunci in partid", a adaugat Sarbu.

"Cand venea la mine sa ma roage sa ii dau functii de ce n-a zis: 'Dar tu nu esti social-democrat?'", a adaugat ironic liderul de grup al senatorilor PSD. In opinia sa, cei care cer demisii in partid sunt persoane care actioneaza asa deoarece au conflicte personale cu colegi din partid.

G.F.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Serban Nicolae cere demisii PSD, #Nicolae demisie Sirbu, #acuzatii grupul Cluj PSD , #PSD
Comentarii
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
E bine asa.Replicile descatuseaza mintile,descarca energia negativa