Activitatea ANAF, in plin avant: Va angaja inca 1.000 de oameni

Vineri, 11 Septembrie 2015, ora 18:40
5179 citiri
Activitatea ANAF, in plin avant: Va angaja inca 1.000 de oameni
Foto: Ziare.com

Fiscul se va reorganiza, cu Directia generala de administrare a marilor contribuabili ca organ fiscal cu buget propriu, infiintand o directie de executare silita a cazurilor speciale si va reconfigura directia de verificari fiscale, proces pentru care va avea nevoie de 1.000 de posturi suplimentare.

Astfel, Directia generala de administrare a marilor contribuabili va fi organizata si va functiona ca organ fiscal cu personalitate juridica si buget propriu, in subordinea presedintelui ANAF, masura recomandata, printre altele si de catre FMI, in Raportul intocmit in luna august 2015, se arata in nota de fundamentare a unui proiect de hotarare pentru modificarea legislatiei privind organizarea si functionarea ANAF si a Ministerului Finantelor Publice, publicat vineri.

Totodata, documentul prevede organizarea si functionarea in cadrul aparatului propriu al Fiscului a Directiei de executare silita cazuri speciale, precum si a structurilor teritoriale subordonate organelor fiscale, cu atributii in coordonarea si monitorizarea modalitatilor de executare silita, inclusiv a valorificarii bunurilor sechestrate prin modalitatile prevazute de lege, precum si a aplicarii masurilor asiguratorii.

Directia verificari fiscale care gestioneaza programul de crestere a conformarii voluntare a persoanelor cu venituri mari va fi reorganizata la nivel de directie generala, sub denumirea Directia generala control venituri persoane fizice.

Proiectul mai prevede infiintarea postului de secretar general adjunct, avand in vedere dimensiunile si complexitatea activitatii aparatului propriu al ANAF.

Pentru aceste schimbari preconizate, Fiscul vrea suplimentarea numarului total de posturi alocat Agentiei cu 1.000 de locuri, justificat, in principal, de volumul activitatii de executare silita pentru care se constituie si structura noua de executare silita cazuri speciale si de deficitul de personal la nivelul Directiei generale regionale a finantelor publice Bucuresti.

De asemenea, necesarul de personal este dat de deficitul pe anumite arii de activitate si necesitatea completarii posturilor in vederea indeplinirii in conditii corespunzatoare a obiectivelor Directiei generale antifrauda fiscala si directiilor generale regionale ale finantelor publice, precum si de locuri necesare in serviciile suport cu precadere pentru DGAMC, activitatea juridica si tehnologia informatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#ANAF angajari, #ANAF posturi , #ANAF