ANAF a identificat prejudicii de 2,28 miliarde de euro - La ce numar de telefon poti sa suni daca ai nelamuriri

Marti, 15 Decembrie 2015, ora 17:39
4455 citiri
ANAF a identificat prejudicii de 2,28 miliarde de euro - La ce numar de telefon poti sa suni daca ai nelamuriri
Foto: Arhiva Ziare.com

ANAF a transmis, marti, raportul actiunilor pentru primele 11 luni din acest an, dar a si reamintit contribuabililor numarul de telefon care poate fi apelat atunci cand au nelamuriri pe teme fiscale.

Mai exact, inspectorii fiscali au identificat prejudicii de 2,28 miliarde euro in perioada ianuarie-noiembrie 2015, potrivit unui comunicat Ziare.com.

In plus, din cei 55.948 de contribuabili verificati in primele 11 luni (persoane fizice si juridice), in cazul a 2.999 dintre acestia au fost inaintate 3.060 de sesizari penale.

Valoarea totala a prejudiciilor aferente celor 3.060 de sesizari penale este de 10,04 miliarde lei. 721 de sesizari au vizat operatori economici de tip "fantoma" pentru prejudicii de 2,62 de miliarde de lei.

In ceea ce priveste totalul sumelor suplimentare stabilite (obligatii+accesorii), cuantumul acestora este de 17,39 miliarde lei, in crestere cu 24,35% fata de anul trecut.

De remarcat faptul ca aceasta crestere a avut loc in ciuda diminuarii numarului de agenti economici verificati. Aceasta diminuare survine ca urmare a imbunatatirii selectiei contribuabililor in vederea verificarilor, prin rafinarea analizelor de risc.

O realitate din spatele performantei ANAF: Numarul romanilor care dau Fiscul in judecata se dubleaza de la an la an

Numar unic ANAF

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a reamintit tuturor contribuabililor ca pentru a beneficia de indrumare si asistenta telefonica au posibilitatea de a apela la Call Center, la numarul unic de telefon 031 403 91 60.

Prin intermediul acestui numar de telefon, contribuabilii au posibilitatea de a obtine telefonic, informatii generale in domeniul fiscal precum si informatii cu privire la aspecte in domeniul Tehnologiei Informatiei (IT), se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Apeland la acest numar de telefon, contribuabilii au posibilitatea de a selecta tipul de informatii pe care le solicita prin intermediul urmatoarelor taste:

  • - tasta 1 - persoane fizice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica - destinata indrumarii si asistentei in domeniul fiscal;
  • - tasta 2 - persoane juridice - destinata indrumarii si asistentei in domeniul fiscal;
  • - tasta 3 - persoane fizice si juridice - destinata asistentei in domeniul Tehnologiei Informatiei (IT).
  • Agentii Call Center ofera contribuabililor "informatii cu caracter general in legatura cu modul in care acestia trebuie sa procedeze pentru a beneficia de un drept fiscal sau pentru a se conforma unei obligatii fiscale".

    Informatiile oferite contribuabililor prin intermediul se refera la impozitele, taxele, contributiile sociale si alte venituri bugetare administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

    In cazul in care in timpul convorbirii telefonice se constata ca problematica fiscala solicitata prezinta un grad ridicat de complexitate si dificultate, agentii Call Center pot indruma contribuabilii catre celelalte modalitati de acordare a asistentei:

  • - prin e-mail (prin intermediul formularului de asistenta de pe site-ul Agentiei, www.anaf.ro;
  • - in scris;
  • - sau la sediul organului fiscal.
  • Pentru a beneficia de indrumare si asistenta in domeniul IT, contribuabilii vor selecta tasta 3. Agentii din Call Center ofera informatii tehnice cu privire la:

  • - erori tehnice la completarea declaratiilor;
  • - erori tehnice la depunerea declaratiilor;
  • - erori la prezentarea certificatului, in vederea autentificarii pe site-ul Agentiei;
  • - erori la autentificarea in Spatiul Privat Virtual (SPV) ;
  • - erori la generarea cererilor si descarcarea mesajelor primite in SPV;
  • - erori la accesarea oricarei sectiuni a site-ului ANAF.
  • "In situatia in care, in timpul convorbirii telefonice se constata ca problemele tehnice/erorile nu se pot solutiona telefonic, agentii Call-center pot indruma contribuabilii sa solicite asistenta prin e-mail, la adresa: admin.portal@mfinante.ro sau sa se deplaseze la sediul organului fiscal.

    In momentul apelarii la numarul unic de telefon 031 403 91 60, rugam contribuabilii sa asculte mesajul de inceput si sa aleaga tasta corespunzatoare in functie de tipul de informatii pe care doresc sa le solicite", mai sustin reprezentantii Fiscului.

    C.P.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
    Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
    Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
    Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
    Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
    Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
    #ANAF prejudicii dosare, #ANAF prejudicii 2015, #ANAF numar telefon, #telefon ANAF, #call center ANAF , #ANAF
    Comentarii
    Poza DR.STRANGELOVE
    DR.STRANGELOVE
    rank 5
    Dar la ce numar de telefon putem suna