ANAF a recuperat aproape 20 de milioane de lei in dosarul Microsoft, dupa ce a vandut din averea condamnatilor

Luni, 28 August 2017, ora 14:17
5051 citiri
ANAF a recuperat aproape 20 de milioane de lei in dosarul Microsoft, dupa ce a vandut din averea condamnatilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat, luni, ca a recuperat pana in prezent 19,45 milioane lei la bugetul de stat in dosarul penal nr. 1191/1/2015, cunoscut ca dosarul Microsoft, dupa ce a vandut 13 imobile sechestrate de la persoanele condamnate, prin trei licitatii.

Imobilele au fost sechestrate in urma hotararii judecatoresti din 24 martie 2016, ramasa definitiva prin decizia judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 3 octombrie 2016.

"Imobilele sunt spatii comerciale din Bucuresti si au fost adjudecate la valori mai mari decat preturile stabilite de evaluatori. Suma recuperata pana acum la bugetul de stat provine in principal din popriri de conturi bancare, popriri ale sumelor datorate de catre terti si valorificarea imobilelor sechestrate" arata comunicatul ANAF.

Inspectorii structurii de executari silite cazuri speciale din cadrul ANAF urmeaza sa continue procedurile de valorificare a partilor sociale la firmele la care condamnatii au calitatea de asociati si a terenurilor si imobilelor detinute de acestia, prin licitatii publice, potrivit Fiscului.

In 3 octombrie 2016, instanta suprema a majorat pedepsele celor patru inculpati in dosarul "Microsoft" si a dispus confiscarea de la acestia a aproximativ 16 milioane de euro si a peste doua milioane de dolari.

Fostul primar Gheorghe Stefan a primit pedeapsa cea mai grea, de sase ani de inchisoare, majorata de la trei ani, fostul ministru Gabriel Sandu a fost condamnat la trei ani, Dorin Cocos a primit doi ani si patru luni, la fel ca Nicolae Dumitru, care in fond fusese condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare.

Judecarea dosarului "Microsoft" a inceput in 24 martie 2015 si s-a incheiat in octombrie 2016, fiind vizat modul in care au fost atribuite licente Microsoft timp de zece ani.

Citeste si ANAF a mai vandut 4 cladiri sechestrate in dosarul Microsoft si a recuperat 5,8 milioane de lei

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#ANAF recuperari dosar Microsoft, #ANAF recuperat bani imobile Microsoft, #imobile vandute ANAF Microsoft , #ANAF