ANAF nu reuseste sa vanda vila fiicei lui Dan Voiculescu. O scoate iar la licitatie

Duminica, 17 Iulie 2016, ora 20:32
4639 citiri
ANAF nu reuseste sa vanda vila fiicei lui Dan Voiculescu. O scoate iar la licitatie
Foto: Ministerul de finante, Sigla Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Directia generala de administrare a marilor contribuabili

Vila Corinei Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, va fi scoasa pentru a treia oara la licitatie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pe 25 iulie.

Pentru aceasta licitatie s-a revenit la pretul de pornire stabilit initial.

La prima licitatie, stabilita pentru inceputul lunii iunie, vila in care a fost sediul Crescent, firma controlata de Dan Voiculescu, a fost scoasa la vanzare la pretul de evaluare de 4,53 milioane lei (putin peste un milion de euro), insa nu a fost depusa nicio oferta.

ANAF a reluat licitatia, programand al doilea termen pentru 30 iunie, cand a redus pretul cu un sfert, astfel ca persoanele interesate ar fi putut achizitiona imobilul pornind de la 3,39 milioane de lei (circa 750.000 de euro).

Fiscul a anuntat insa ca a anulat licitatia, cel mai probabil pentru ca nu a primit nicio oferta, din nou.

Vila, situata pe strada Aviator Zorileanu, in zona parcului Herastrau, are o suprafata construita la sol de 193,7 metri patrati, fiind compusa din demisol, parter, etaj si mansarda, la care se adauga un garaj cu suprafata de 17,66 metri patrati, precum si un teren de 576 metri patrati.

A treia runda de licitatie, stabilita pentru 25 iulie, la ora 14, este organizata tot la sediul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Bucuresti, din strada Dimitrie Gerota, sector 2.

ANAF vrea, de aceasta data, sa revina la pretul de evaluare, de 4,53 milioane lei, de la care sa porneasca licitatia pentru vanzarea imobilului.

Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact, a fost condamnat in august 2014 la 10 ani de inchisoare in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi si fostul director al ADS Corneliu Popa au fost condamnati la cate opt ani de inchisoare, iar fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis a primit o pedeapsa de sapte ani de inchisoare.

In acest dosar, prejudiciul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanta dispunand, prin decizia definitiva din 2014, confiscarea mai multor imobile apatinand inculpatilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena si cel al grupului de firme Grivco.

Potrivit aceleiasi decizii, s-a dispus sa i se confiste lui Dan Voiculescu mai multe bunuri mobile si imobile, precum si bani din conturile firmelor la care acesta figureaza ca imputernicit, beneficiar real, asociat sau administrator, atat din tara, cat si din strainatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#vila Corina Voiculescu licitatie, #vila Corina Voiculescu ANAF, #vila Corina Voiculescu vanzare , #ANAF