ANAF: O companie care face sondaje a fraudat statul cu 8,3 milioane de lei, printr-o retea de firme-fantoma

Joi, 05 Mai 2016, ora 14:44
5490 citiri
ANAF: O companie care face sondaje a fraudat statul cu 8,3 milioane de lei, printr-o retea de firme-fantoma
Foto: Arhiva Ziare.com

Compania de cercetare de piata Brennan Research & Consultant si alte sapte firme au fraudat statul cu 8,3 milioane de lei, fiind asociate intr-un lant de tranzactionare pentru a se sustrage de la plata taxelor si impozitelor, a anuntat joi Directia Generala Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF.

Din cele sapte firme, sase erau furnizori directi ai companiei de cercetare de piata si de sondare a opiniei publice, informeaza News.ro.

Brennan Research & Consultant a desfasurat activitati de colectare date, marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi pentru beneficiari din diverse domenii de activitate, precum retail, financiar-bancar sau telefonie mobila.

Achizitiile inregistrate de Brennan Research & Consultant de la cei sase furnizori directi nu au fost efectuate in realitate, iar facturile au fost folosite de catre reprezentantul legal al societatii in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale, se arata intr-un comunicat al ANAF.

Directia Antifrauda a sesizat procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti imn acest caz, care au deschis un dosar de urmarire penala, mandatele de aducere si de perchezitie domiciliara fiind puse in aplicare de politisti.

Firmele utilizate de compania de cercetare de piata nu functioneaza la sediul social/domiciliul fiscal declarant, nu au puncte de lucru sau sedii secundare in care sa-si desfasoare activitatea, iar sediile sociale sunt declarate, in principal, la adrese de cabinete de avocat sau apartamente de bloc, a reiesit din analizele de risc realizate de inspectorii fiscali.

ANAF a publicat lista datornicilor - Care sunt companiile cu restante la stat (Video)

Totodata, au reprezentanti legali neindentificabili si care nu s-au prezentat la solicitarea ANAF sau nu cunosc niciun fel de date in legatura cu activitatea firmei.

Acestea nu figureaza cu salariati incadrati legal si nu au mijloace tehnice si personal pentru activitatea de servicii colectare si prelucrare date.

Majoritatea societatilor sunt, in prezent, inactive pentru ca nu si-au indeplinit obligatiile declarative. De asemenea, au declarat TVA de plata, dar nu au achitat contravaloarea taxei.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#ANAF fraude companie cercetare piata, #Brenan firma consultanta fraude ANAF , #ANAF