ANAF se razboieste cu avocatul Gabriel Biris, pe Facebook

Luni, 15 Iunie 2015, ora 14:17
6081 citiri
ANAF se razboieste cu avocatul Gabriel Biris, pe Facebook
Foto: ANAF

ANAF nu mai vrea ca unii specialisti in fiscalitate, precum avocatul Gabriel Biris, sa isi promoveze imaginea pe spatele sau, asa ca reprezentantii institutiei au luat atitudine pe Facebook.

"Chiar daca in piata consultantei fiscale concurenta s-a accentuat, apreciem ca actiunile de imagine ale specialistilor in fiscalitate, precum domnul Gabriel Biris, care a demarat o campanie sustinuta impotriva ANAF, trebuie sa se desfasoare in limitele decentei.

Iar acest lucru presupune in primul rand renuntarea la dezinformarile grosiere. Utilizarea tehnicilor de manipulare care se circumscriu celebrului dicton Audacter calumniare, semper aliquid haeret (Calomniaza cu indrazneala, pana la urma tot se prinde ceva - tr.) nu demonstreaza, in esenta, nimic altceva decat subestimarea publicului", se arata pe pagina de Facebook ANAF.

Aberatia zilei: Nimeni nu e deasupra legii. Doar ANAF

Fiscul a publicat mai departe un mesaj al avocatului Gabriel Biris, in care acesta spunea ca actiunile de control al inspectorilor fiscali s-au redus semnificativ dupa ce ministrul Finantelor a anuntat ca impozitarea bacsisului si tiparirea lui pe un bon separat vor fi eliminate.

"A mai auzit cineva de actiuni 'in forta' ale celor de la ANAF/Antifrauda? Ca de cand a anuntat ministrul ca nu mai impoziteaza bacsisul iarasi trebuie sa cer bon fiscal in anumite locuri, chiar daca acum TVA e doar 9%", a transmis Biris, pe 10 iunie.

In replica, ANAF a amintit ca, in perioada 6-7 iunie, 495 de inspectori au verificat 350 de agenti economici la nivel national, suspendand activitatea a 4 firme si aplicand amenzi de 1,89 milioane lei.

Inspectorii ANAF au iesit la "vanatoare" in weekend: Care sunt rezultatele

Anterior, avocatul a vrut sa demascheze o presupusa schema realizata de ANAF pentru a "umfla" in mod artificial colectarile.

"Sa se fi prins oare si FMI de schema pusa la cale pentru a umfla "veniturile" anul acesta? Sa explic:

- Fiscul face controale si emite decizii de impunere pe banda rulanta cu incalcarea evidenta a legislatiei fiscale;

- Deciziile sunt executorii, deci sumele cerute de fisc sunt raportate ca fiind venituri la buget, chiar daca sunt contestate de contribuabil", a scris pe Facebook Gabriel Biris pe 5 iunie.

ANAF dezminte ca si-ar fi dat ordonanta de urgenta in interes propriu

Raspunsul ANAF a fost unul lung.

"Adevarul este ca sunt raportate la venituri doar sumele din deciziile de impunere incasate efectiv. Indiferent daca vorbim de o slaba intelegere a activitatii ANAF sau de o strategie bazata pe dezinformare, acest gen de acuzatii nu ajuta cu nimic demersul de informare corecta a publicului. Cat despre afirmatia potrivit careia Fiscul incalca in mod evident legislatia cand efectueaza controale, lasam buna credinta a fiecaruia sa decida asupra veridicitatii acesteia", a transmis Fiscul la acea data.

Fiscul face un apel disperat

Fiscul remarca faptul ca acuzatiile facute de Gabriel Biris au venit pe banda rulanta si le numeste ca fiind "fara nicio acoperire" si "total surprinzatoare", precizand ca un specialist in fiscalitate ar trebui "sa stapaneasca mult mai bine mecanismele de administrare fiscala si activitatea institutiei noastre".

"Reamintim aici modul in care, fara nicio verificare prealabila, domnul Biris a facut turul televiziunilor acuzand ANAF ca 'tocmai si-a dat o Ordonanta care spune ca deciziile instantelor NU li se aplica lor!!!', in conditiile in care acest lucru a fost, de asemenea, 100% fals.

Cu aceasta ocazie, facem din nou un apel la liderii de opinie si ii rugam sa manifeste respect fata de public si adevar. Subliniem faptul ca vom reactiona la orice denigrare a eforturilor depuse in procesul de reforma a ANAF si reiteram determinarea de a informa in permanenta cu onestitate contribuabilii in legatura cu activitatea noastra", se mai arata in mesajul postat pe Facebook-ul ANAF.

Chiar daca in piata consultantei fiscale concurenta s-a accentuat, apreciem ca actiunile de imagine ale specialistilor i...

Posted by Agentia Nationala de Administrare Fiscala - ANAF on Monday, June 15, 2015

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#ANAF razboi Facebook Biris, #ANAF critici Facebook, #ANAF Biris Facebook , #ANAF