Anunt de la Fisc: Un nou formular si o noua procedura de inregistrare in scopuri de TVA

Miercuri, 20 Ianuarie 2016, ora 14:13
4070 citiri
Anunt de la Fisc: Un nou formular si o noua procedura de inregistrare in scopuri de TVA
Foto: ANAF

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) modifica ordinul pentru aprobarea procedurii de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata si va publica un nou formular de decizie, avand in vedere intrarea in vigoare a noii legislatii fiscale la inceputul acestui an.

"Mentionam ca este necesara elaborarea unui nou ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea 'Procedurii de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, potrivit prevederilor art.316 alin. (1) lit.a) sau c) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare' si a unui nou formular de decizie de inregistrare", se arata intr-un comunicat al ANAF.

10 saptamani de foc pentru centrele engros: Rezultatele verificarilor ANAF in operatiunea "Cristal"

Institutia aminteste faptul ca, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.22 din data de 13 ianuarie 2016, au fost publicate Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, potrivit carora inregistrarea in scopuri de TVA este valabila incepand cu data comunicarii deciziei de aprobare a procedurii.

Operatiunea "Cristal" derulata de ANAF: Amenzi de 25 de milioane de lei, lovitura pentru Dragonul Rosu

In plus, incepand cu data de 1 ianuarie 2016 au intrat in vigoare Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, acte normative prin care s-au adus atat modificari de forma vechilor coduri, cat si modificari de fond unor dispozitii legale.

Din ianuarie, ANAF si Inspectia Muncii merg in control la firmele suspectate de munca la gri

"Astfel, renumerotarea articolelor din Codul fiscal si Codul de procedura fiscala si modificarea dispozitiilor legale privind termenul de contestare a actelor administrative fiscale impun adaptarea procedurii de inregistrare in scopuri de TVA a persoanelor impozabile care solicita inregistrarea inainte de realizarea de operatiuni din sfera TVA sau a celor care opteaza pentru inregistrarea in scopuri de TVA, chiar daca cifra de afaceri realizata in cursul unui an calendaristic este inferioara plafonului de scutire", se mai arata in comunicatul ANAF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#ANAF procedura TVA, #ANAF schimba procedura TVA, #ANAF inregistrare TVA , #ANAF