Cine este si ce promite noul sef al ANAF

Vineri, 04 Martie 2016, ora 13:56
5940 citiri
Cine este si ce promite noul sef al ANAF
Foto: LinkedIn/Dragos Doros

Noul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Dragos Doros, promite simplificarea procedurilor de inregistrare in scop de TVA, simplificarea procedurilor de administrare si plata a impozitelor si taxelor si continuarea implementarii programului cu Banca Mondiala pentru reforma institutiei, a transmis, vineri, Ministerul Finantelor Publice.

"ANAF este o institutie de o importanta cruciala, care se afla intr-un amplu proces de restructurare, menit sa raspunda cerintelor si exigentelor actuale. Vom continua implementarea programului cu Banca Mondiala, care ne va permite sa cream o organizatie moderna. Ne vom concentra pe simplificarea procedurilor de administrare si plata a impozitelor si taxelor si pe o interactiune cat mai facila cu platitorii de taxe si impozite.

Unul dintre exemple este chiar formularul 088 (de inregistrare in scop de TVA - n.red.), avem in vedere o aplicare mai putin anevoioasa a acestuia. Vom fi parte activa a procesului inceput odata cu initiativa guvernamentala Ťcomisia pentru taiatul hartiilorť. ANAF trebuie sa fie o organizatie puternica, pregatita sa reactioneze prompt si cu profesionalism in toate situatiile", a declarat noul presedinte al ANAF.

Sef nou la ANAF - pe cine a numit Ciolos

La randul sau, ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, sustine ca numirea lui Doros in functia de presedinte al ANAF are la baza criterii strict profesionale si aptitudini de coordonare a unei activitati foarte ample.

"ANAF este una dintre institutiile cheie din Guvernul Romaniei, de aceea, reforma inceputa cu Banca Mondiala trebuie nu doar continuata, ci si accelerata. Institutia trebuie sa fie una moderna, care lucreaza pentru si in favoarea contribuabililor, care are ca prim rol asistenta si incurajarea conformarii voluntare si abia apoi colectarea de creante fiscale de la cei ce nu se conformeaza.

Consider ca strategia ANAF trebuie sa aiba in vedere nu doar cifrele pe colectare, ci si o colectare care sa puna accent pe respectarea drepturilor contribuabililor", a precizat ministrul Finantelor Publice.

CV-ul lui Dragos Doros

Dragos Doros are o vasta experienta in asistenta si planificare fiscala, in domeniul legislatiei locale si internationale.

A detinut pana in prezent functia de director in cadrul unei companii multinationale (KPMG - n.red.). In 2012, acesta a fost numit secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice dupa ce, in perioada 2008-2010, a condus Departamentul de Legislatie si Impozitare Directa din aceeasi institutie.

A reprezentant Romania in Comisiile de specialitate din cadrul Uniunii Europene si la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

De asemenea, Dragos Doros a coordonat negocierile si procesul de aplicare a Conventiilor de evitare a dublei impuneri si activitatile specifice legate de procedurile amiabile prevazute de conventiile de evitare a dublei impuneri si a Directivelor Europene.

Decizia de numire a lui Dragos Doros in functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a fost publicata, vineri, in Monitorul Oficial si a venit dupa ce premierul Dacian Ciolos i-a demis, in urma cu doua saptamani, pe Gelu Stefan Diaconu din functia de presedinte al ANAF si pe Mihai Vatasoiu din functia de vicepresedinte al aceleiasi institutii.

Decizia a fost luata dupa DNA a anuntat ca Gelu Stefan Diaconu este urmarit penal in dosarul de evaziune al deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun.

In acelasi dosar, este urmarit penal si vicepresedintele ANAF, Mihai Vatasoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#promisiune nou sef ANAF, #nou sef ANAF , #ANAF