Cluj Arena, in vizorul ANAF: Inspectorii verifica modul in care a fost construit stadionul

Marti, 19 Mai 2015, ora 16:15
2891 citiri
Cluj Arena, in vizorul ANAF: Inspectorii verifica modul in care a fost construit stadionul
Foto: ANAF

Inspectorii Fiscului verifica marti mai multe documente ale Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Privat (RAADPP), in ceea ce priveste modul in care a fost construita Cluj Arena.

Verificarile ANAF au loc in urma unei sesizari a Corpului de Control al prim-ministrului, potrivit Gazeta de Cluj.

Surse citate de publicatia locala au declarat ca reprezentantii regiei, care se subordoneaza Consiliului Judetean (CJ) Cluj, trebuie sa predea mai multe acte pana vineri, iar informatia a fost confirmata ulterior de purtatorul de cuvant al institutiei.

"Reprezentanti ai ANAF Directia Regionala a Finantelor Publice Cluj-Napoca au fost delegati pentru efectuarea unei inspectii economie la RAADPP. Inspectia are urmatorul obiectiv economico-financiar conform solicitarii Guvernului Romaniei: stadionul Cluj Arena. Sesizarea a fost facuta de Corpul de Control al Guvernului, iar reprezentanti ai ANAF Cluj au demarat un control la RAADPP.

Le-au fost puse la dispozitie toate actele necesare si urmeaza ca dupa efectuarea controlului sa dam mai multe amamnunte. Din punctul de vedere al regiei, totul este in regula in ceea ce priveste constructia stadionului. Solicitarea Corpului de Control al Guvernului nu ne-a fost facuta publica de catre reprezentantii ANAF", a precizat un oficial din cadrul RAADPP.

Corpul de Control al premierului Victor Ponta a mai verificat, in luna august a anului trecut, modul in care au fost alocati si cheltuiti, in 2010, banii pentru constructia stadionului Cluj Arena. La acea vreme, inspectorii Corpului de Control au sesizat Parchetul General, insa nu a existat nicio solutie in acest caz.

Cluj Arena ajunge pe masa lui Ponta - Ce verificari face Corpul de control la stadion

Fondurile de 14 milioane de euro au fost alocate de catre Guvernul Emil Boc, in perioada in care CJ Cluj era condus de actualul senator PNL Alin Tise. Acesta declara, in vara anului trecut, ca verificarile derulate de Corpul de Control au conotatie politica.

"Este un control politic facut cu scopul discreditarii mele, ca fost presedinte al CJ, si a premierului de la acea vreme, Emil Boc. Se incearca compromiterea publica printr-un control abuziv care sa raspunda intereselor politice ale adversarilor politici", preciza liberalul.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Cluj Arena ANAF, #Cluj Arena Fisc, #Cluj Arena verificari acte , #ANAF