Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Contestatia sindicatului vamesilor privind reorganizarea ANAF, respinsa

Joi, 11 August 2011, ora 13:52
1647 citiri
Contestatia sindicatului vamesilor privind reorganizarea ANAF, respinsa
Foto: Arhiva

Cererea Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" de suspendare a deciziei de organizare si desfasurare a examenului de testare profesionala, a fost respinsa de Curtea de Apel Craiova.

"Curtea de Apel Craiova, Sectia contencios administrativ si fiscal, a respins, chiar de la primul termen de judecata din data de 9 august, cererea formulata de catre Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor 'Pro Lex' de suspendare a executarii Ordinului Presedintelui ANAF. nr. 2407/04.07.2011, prin care au fost aprobate statele de functii ale Autoritatii Nationale a Vamilor (aparat central si unitati subordonate) si regulamentele de organizare si desfasurare a examenului de testare profesionala, pana la solutionarea irevocabila a contestatiei formulate impotriva acestuia", se precizeaza intr-un comunicat transmis de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Sindicatul a solicitat, in numele a 25 de angajati ai Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Craiova si ai Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Gorj, suspendarea aplicarii actului normativ mentionat, contestand implicit si examenul de testare profesionala desfasurat recent.

"Sentinta data de instanta de judecata confirma inca o data faptul ca procesul de restructurare a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a institutiilor subordonate, respectiv ANV si Garda Financiara, s-a desfasurat cu respectarea prevederilor legale", se mai spune in comunicat.

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, a declarat in iunie ca vor pleca din agentie peste 2.000 de angajati, dintre care 700 din Autoritatea Nationala a Vamilor, 300 din cadrul Garzii Financiare, iar restul din structuri ale administratiilor financiare din tara.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#contestatie sindicate ANAF, #reorganizare ANAF , #ANAF