Cum face Ministerul de Finante rost de bani: Nu se mai fac angajari, nimeni nu mai e avansat UPDATE

Marti, 07 Martie 2017, ora 15:18
17065 citiri
Cum face Ministerul de Finante rost de bani: Nu se mai fac angajari, nimeni nu mai e avansat UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

In Ministerul Finantelor nu se vor mai face angajari pe posturile vacante si nici avansari care presupun salarii mai mari.

Documentul obtinut de Digi24 precizeaza ca "se sisteaza ocuparea tuturor posturilor vacante sau temporar vacante si se suspenda promovarile in grad si functie care ar duce la plata unor salarii mai mari pentru angajati".

Angajarile sau promovarile vor fi reluate cand se va face o rectificare bugetara pozitiva.

UPDATE 15:18: Informatiile au fost confirmate, marti dupa-amiaza, intr-un comunicat al Ministerului Finantelor.

"Masura a fost adoptata in vederea incadrarii in cheltuielile de personal aprobate prin bugetul pe anul 2017 in contextul elaborarii bugetului, cu incadrarea in tinta de deficit, si alocarea a 2% pentru Aparare in vederea respectarii angajamentului Romaniei fata de partenerii nord-atlantici", se arata in comunicatul MFP.

Anul acesta, Ministerul de Finante a primit de la buget doua miliarde de lei pentru a plati salariile angajatilor, cu 6,5% mai putin fata de alocarile de anul trecut.

Amintim ca, luni, presa a aflat alta masura de restrangere a cheltuielilor la Fisc, si anume taierea sporurilor de stres pentru inspectorii Antifrauda, ceea ce inseamna o diminuare a salariului.

Seful ANAF explica taierea salariilor de la Antifrauda: Guvernul nu a alocat destui bani la buget

La intalnirea de marti a premierului cu reprezentantii MFP si ANAF s-a discutat si despre taierea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica pentru personalul Antifrauda din cadrul ANAF, anuntata de presedintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan. Acesta i-a spus premierului ca masura este una strict temporara, se arata intr-un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

La randul sau, premierul Sorin Grindeanu a precizat ca la rectificarea bugetara vor fi alocate fondurile necesare pentru reluarea platii acestui spor la nivelul de 25% din salariul de incadrare.

In luna februarie a acestui an, Fiscul a colectat cu aproape 7% mai mult ca-n 2016, arata un comunicat al Fiscului dat publicitatii saptamana trecuta. Astfel, in februarie, totalul veniturilor bugetare realizate de ANAF a insumat 13,87 miliarde de lei, cu 6,7% (874 milioane de lei) peste nivelul realizat in februarie 2016. Totusi, in primele doua luni, colectarea este inca sub cifrele din aceeasi perioada a lui 2016.

"Totalul veniturilor bugetare colectate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala cumulat ianuarie si februarie 2017 a insumat 31,991 miliarde de lei, ceea ce reprezinta o diminuare cu doar 0,9% - indice nominal fata de perioada similara a anului trecut si in conditiile in care incasarile din ianuarie 2016 s-au realizat prin aplicarea cotei de 24% TVA, in timp ce ianuarie 2017 a reflectat colectarea TVA in cota de 20%", precizeaza Fiscul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
#Ministerul Finantelor sistare angajari, #Ministerul Finantelor blocare angajari, #MFP fara promovari , #ANAF