Fiscul a pus gand rau firmelor si persoanelor cu datorii la stat

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 13:51
5039 citiri
Fiscul a pus gand rau firmelor si persoanelor cu datorii la stat

Incasarile la bugetul de stat au fost sub asteptari in acest an, asa ca Fiscul a inceput sa notifice firmele si persoanele fizice ca vor fi executate silit daca nu isi achita datoriile.

In ultimele luni, in unele judete, numarul somatiilor a crescut, informeaza Digi 24.

De exmplu, in Cluj, atat la firme, cat si la persoane fizice, au fost emise in luna iunie peste 7.000 de somatii, iar in septembrie acestea s-au triplat si s-a ajuns la peste 21.000.

Pentru recuperarea creantelor fiscale, in Iasi s-au intensificat masurile de executare silita si a crescut numarul sechestrelor aplicate pe bunuri mobile si imobile ce apartineau contribuabilor debitori.

Si popririle asupra conturilor bancare ale contribuabililor cu datorii au crescut cu cu 56,75% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

In Bihor, finantele publice au impus popriri bancare in crestere cu 28% fata de anul trecut.

Numarul somatiilor s-a majorat cu 17 procente, iar sechestrul pe bunuri mobile, cu 21%.

Prin aceste masuri, statul vrea sa compenseze rezultatele sub asteptari din primele luni ale anului.

Cifrele arata prost

In primul semestru, el a reusit sa stranga in vistierie doar 97 miliarde de lei, adica doar 93% din cat estimau in momentul in care au pus la punct bugetul pe acest an.

"Avem probleme cu incasarile si avem probleme cu incasarile in primul rand pentru ca am reorganizat ANAF", spunea premierul la inceputul acestei luni.

Incasarile din impozitul pe profit s-au micsorat cu 5,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, din cauza rezultatelor proaste ale bancilor.

Mai putini bani decat prognozele initiale au intrat in vistieria statului si din TVA si accize, principalele surse de venit pentru stat. Iar lucrurile vor arata si mai rau cand vor veni rezultatele incasarilor pe septembrie, iar reducerea TVA la paine de la 24% la 9% isi va spune cuvantul. Vor lipsi cateva zeci de milioane de lei, potrivit estimarilor oficiale.

Este o situatie pe care Fiscul incearca acum sa o remedieze prin reducerea evaziunii fiscale. Dovada ca in aceasta perioada au crescut cu 9% sumele incasate de stat din executarile silite.

Tot pentru a micsora gaura din vistieria statului, Guvernul a inasprit Codul insolventei.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#Fisc executari silite firme, #Fisc executari silite persoane fizice, #Fisc executari silite, #ANAF executari silite , #ANAF
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5