Ziare.com

Fiscul anunta controale, din aprilie, pentru verificarea declaratiilor fiscale

Sambata, 25 Martie 2017, ora 21:45

   

Fiscul anunta controale, din aprilie, pentru verificarea declaratiilor fiscale
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va demara, din aprilie, actiuni de control fiscal dedicate verificarii legalitatii si conformitatii declaratiilor fiscale.

ANAF aminteste ca data limita pentru depunerea declaratiilor fiscale este 27 martie.

"Incepand cu luna aprilie, (ANAF -n.red.) va demara actiuni de control fiscal dedicate verificarii legalitatii si conformitatii declaratiilor fiscale, corectitudinii si exactitatii stabilirii bazelor de impozitare pentru taxa pe valoarea adaugata si in special a impozitului pe profit aferent anului 2016, pentru toate categoriile de contribuabili mari, mijlocii si mici, din toate domeniile de activitate economica, inclusiv cel financiar-bancar", se precizeaza intr-un comunicat al ANAF.

Declaratia privind impozitul pe profit se completeaza cu ajutorul programului de asistenta, iar formularul se depune la organul fiscal competent de catre contribuabilii mici, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat conform legii. Acesta poate fi transmis si prin mijloace electronice, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Contribuabilii mari si contribuabilii mijlocii au obligatia depunerii prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro. Semnarea declaratiilor se realizeaza prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001", se mai mentioneaza in comunicat.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9315 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor