Fiscul s-a suparat rau pe Monica Macovei: Dezinformeaza si manipuleaza!

Luni, 06 Aprilie 2015, ora 09:10
9565 citiri
Fiscul s-a suparat rau pe Monica Macovei: Dezinformeaza si manipuleaza!

Fiscul o acuza pe Monica Macovei, europarlamentar si fost ministru al Justitiei, ca dezinformeaza si manipuleaza opinia publica.

"Este a doua oara cand, in deplina cunostinta de cauza, europarlamentarul Monica Macovei lanseaza acuzatii false la adresa ANAF. Dupa ce a indemnat romanii sa picheteze sediile ANAF, europarlamentarul Monica Macovei a reafirmat recent ca 'In loc sa se duca dupa marii datornici' Fiscul se duce 'peste cei mici, 5 lei, 10 lei, 100 lei, 1.000 lei'.

Desi, in mod repetat, ANAF a prezentat opiniei publice rezultatele directiei Antifrauda din primul an de functionare si din primele doua luni din 2015, Monica Macovei, membru al Parlamentului European, continua sa dezinformeze opinia publica cu privire la activitatea uneia dintre cele mai importante institutii ale statului", acuza ANAF intr-un comunicat remis luni dimineata Ziare.com, semnat de Gelu Stefan Diaconu, presedintele institutiei.

In continuarea documentului cotat, seful Fiscului sustine ca europaramentarul stie ca "90% din dosarele instrumentate de Directia Antifrauda sunt dosare de peste 1 milion de euro si ca in primul an de activitate a inaintat organelor de ancheta peste 700 de sesizari penale, cu o valoare estimata a prejudiciilor de peste 800 milioane de euro".

Presedintele ANAF considera ca Monica Macovei sta "catarata pe valul populismului" si "manipuleaza fara nicio retinere opinia publica, afirmand ca Fiscul se ocupa de buticuri".

In plus, seful Fiscului o acuza pe Macovei ca, desi stie ca "recuperarea prejudiciilor de catre ANAF este ingreunata, in procent de aproape 50%, de activitatea sistemului judiciar, dezinformeza cu lejeritate si in aceasta privinta, aruncand intreaga responsabilitate in spatele ANAF".

Seful ANAF mai sustine ca, in perioada de doi ani, de cand se afla in fruntea institutiei, a reusit sa mentina "activitatea ANAF in afara oricaror batalii politice", dar nu poate sa taca atunci cand munca sa si a colegilor "este dusa in derizoriu de interese politicianiste meschine".

Mai mult, Diaconu sustine ca Monica Macovei si alti lideri politici, ca Alina Gorghiu, s-au situat pe o pozitie adversa celei exprimate de Transparency International Romania, care e emis recent un comunicat de presa legat de actiunile ANAF.

ANAF aminteste ca "Transparency International Romania saluta campania de promovare a disciplinei fiscale ca atitudine de justitie sociala, de combatere a fraudelor si a coruptiei privind veniturile bugetare".

Seful Fiscului mai sustine ca programul de verificare a marilor averi a inceput sa dea primele rezultate, "insa o astfel de activitate nu se desfasoara in fata camerelor de luat vederi".

"Nu intentionez sa transform activitatea ANAF intr-un circ, doar pentru ca asa vrea unul sau altul (...) Nu voi intra in jocul meschin al celor care alearga dupa voturi, insa nici nu voi lasa pe nimeni sa-si bata joc in asemenea mod de activitatea institutiei pe care o conduc", subliniaza Diaconu.

Monica Macovei despre arestari, catuse si raspunderea lui Ponta. "Inapoi acasa, la Moscova!" Interviu video

Intr-un interviu acordat Ziare.com saptamana trecuta, Monica Macovei a criticat dur activitatea ANAF.

"Sarcina confiscarii sumelor de bani, bunurilor, stabilite prin hotarare judecatoreasca definitiva revine ANAF, unde directorul e numit politic. ANAF confisca intr-o masura foarte mica si e vina lui exclusiva.

Dar nu vorbim doar de hotarari de condamnare. Marii datornici sunt tot in sarcina ANAF. Ce vedem astazi e foarte rau pentru Romania. ANAF a impanzit pietele, micile magazine, strazile, tarabele, dau amenzi mari micilor producatori pentru sume uneori ridicole. Uneori e vorba decat cativa lei.

Dar nu se duc dupa marii datornici de milioane. Se duc dupa acesti oameni care isi incropesc cu greu o afacere mica, de obicei de familie. Pentru aceste sume le inchid afacerea, le ingheata conturile, ii imping in faliment si toti raman fara slujbe. In loc sa-i incurajezi sa mai angajeze pe cineva, tu le inchizi afacerea. E inadmisibil.

Trebuie sa reactionam, sa nu stam sa fim calcati in picioare. Nu vorbesc decat de manifestatii pasnice, dar oamenii trebuie sa spuna NU", a sustinut europarlamentarul.

B.B.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Macovei ANAF, #ANAF dezinformare Monica Macovei , #ANAF