Fost sef ANAF, despre descinderea la RISE Project: A fost premeditata. Au vrut sa afle finantatorii ca sa puna presiune pe ei

Vineri, 07 Iulie 2017, ora 17:59
8951 citiri
Fost sef ANAF, despre descinderea la RISE Project: A fost premeditata. Au vrut sa afle finantatorii ca sa puna presiune pe ei
Foto: Facebook / RISE Project

Descinderea ANAF la sediul redactiei RISE Project (foto) chiar in ziua in care urma o noua dezvaluire de amploare despre Liviu Dragnea a fost "premeditata", scopul fiind identificarea finantatorilor, pentru a se putea pune apoi presiune asupra lor, sustine Gelu Stefan Diaconu, fost sef al ANAF pana anul trecut.

Afirmatiile au fost postate pe Internet, dupa ce descinderea inspectorilor ANAF, joi, la sediul RISE Project s-a transformat intr-un scandal de amploare.

Atat Liviu Dragnea, cat si presedintele ANAF, Bogdan Stan, au negat vehement ca inspectorii s-ar fi dus la sediul redactiei din cauza anchetelor publicate de RISE Project compromitatoare pentru liderul PSD, iar DGPI a negat ca documentul publicat de jurnalisti ar fi real.

Gelu Stefan Diaconu, fost sef al ANAF, sustine ca lucrurile stau cu totul altfel.

" (...) Am asteptat sa citesc dezmintirile oficiale ale teldrumistilor Liviu Dragnea si Bogdan Stan. De cand am citit comunicatele tandemului, starea de indignare a fost inlocuita de una de bine. Nu ma mai pot opri din ras. Adevarul este complet diferit fata de varianta prezentata de Dragnea&Co! Semn ca ii lasa nervii!", a postat joi seara Gelu Stefan Diaconu.

Vineri, Digi24 a dezvaluit ca inspectorii ANAF vizitasera in ziua anterioara si redactia Hotnews, care se afla in aceeasi cladire cu RISE Project, si care a publicat mai multe dezvaluiri despre afacerile familiei Dragnea.

In acest context, Diaconu a venit cu noi completari, facand acuzatii grave.

"Pe domnii de la ANAF, cozile de topor ale lui Dragnea, ii interesa cine finanteaza cele doua publicatii. Afland numele acestora, contractele in derulare, urmau sa actioneze asupra acestor finantatori. De asemenea, trimiteau un puternic mesaj ca daca mai stau 'alaturi' de cele doua redactii vor avea probleme cu Fiscul. Era un mesaj puternic si pentru toate mass-media, care daca nu se raliaza celor care ridica osanale Farului din Alexandria pot sa devina victime", a postat pe Facebook fostul sef al ANAF.

Totodata, el a sustinut ca "desantul asupra Rise Project si Hotnews era pregatit de ceva timp", iar pentru asta "au ales un coordonator docil, au simulat (pe baza unei 'anonime') o analiza de risc, si-au ales executantii si au ordonat misiunea".

"Am numele tuturor dar nu vreau sa-i expun linsajului mediatic", sustine Gelu Stefan Diaconu, adaugand ca "sefa operativa a Antifraudei (o persoana fara relevanta profesionala) raporta mai-marelui ANAF cat de scrupulosi vor fi ei in control".

Opozitia cere demiterea sefului ANAF. Cat au scazut recuperarile din dosarele de coruptie

Ca urmare a scandalului public declansat si a presiunilor puse pe jurnalisti, PNL si USR cer demisia presedintelui ANAF.

"Partidul National Liberal solicita demiterea de urgenta a presedintelui ANAF pentru incalcarea in mod grosolan a libertatii presei prin folosirea abuziva a unei institutii a statului impotriva unei publicatii de investigatii. Un astfel de comportament este intolerabil in orice tara care garanteaza drepturile si libertatile fundamentale", arata PNL.

De asemenea, USR cere "demisia persoanelor din conducerea ANAF responsabile pentru declansarea controlului" de la RISE Project si asteapta ca institutiile statului abilitate sa cerceteze informatiile publicate de jurnalisti.

In plus, USR atrage atentia ca sub guvernarea PSD, recuperarea prejudiciilor in dosare de coruptie a scazut mult fata de perioada tehnocrata.

"In loc sa hartuiasca politic jurnalisti, ANAF mai bine ar recupera prejudiciile cauzate de politicienii corupti care s-au imbogatit de pe urma contractelor cu statul si a privilegiilor pe care si le-au acordat.

In urma unei interpelari facute recent de deputatul USR Claudiu Nasui, ANAF a informat ca anul acesta, in primul trimestru, statul a recuperat abia 14 milioane de lei din prejudiciile constatate in dosarele de coruptie. Ritmul recuperarii a scazut puternic fata de anul trecut cand, fara PSD la guvernare, statul roman a recuperat 151 de milioane de lei.

ANAF se pare ca a lasat-o mai moale cand vine vorba de recuperare prejudiciilor din dosarele de coruptie iar motivul este lesne de inteles: e mai usor sa hartuiesti cetateni fara putere politica decat sa recuperezi prejudicii de la politicieni cu influenta", se mai arata in comunicatul USR.

DNA a informat vineri ca are un dosar in lucru in care apar si informatii despre relatia dintre Liviu Dragnea si Tel Drum, dar si despre afacerile liderului PSD in Brazilia.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#ANAF RISE Project inspectie, #Gelu Stefan Diaconu ANAF Rise , #ANAF