Fostul sef ANAF care a acuzat PSD c-a cerut controlarea marilor firme de audit publica un mail intern drept dovada

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 14:33
9459 citiri
Fostul sef ANAF care a acuzat PSD c-a cerut controlarea marilor firme de audit publica un mail intern drept dovada
Foto: Arhiva Facebook/Gelu Diaconu

Fostul sef al Fiscului Gelu Stefan Diaconu, care la inceputul saptamnii a lansat acuzatia ca PSD a cerut ANAF controlarea marilor firme de audit, publica acum si un document pentru a-si sustine afirmatiile, dupa ce Liviu Dragnea i-a cerut public dovezi in acest sens.

Intr-o postare pe pagina persoanala de Facebook, Gelu Stefan Diaconu publica un e-mail catre fostul sef al Fiscului Bogdan Stan, cunoscut drept un apropiat al lui Liviu Dragnea, cu situatia de la The Big Four (firmele de audit PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young si Deloitte).

"Functionari publici din cadrul Directiei de Informatii fiscale, la solicitarea aceluiasi Bogdan Stan care le forwardeaza un e-mail ('ordinul primit de sus'), au interogat bazele de date ale ANAF extragand situatia tranzactiilor comunitare si situatiile financiare ale celor patru societati, adica PWC, KPMG, E&Y si Deloitte", scrie Diaconu pe Facebook.

Diaconu spune ca s-ar fi asteptat sa fie demarata o ancheta dupa ce i-a transmis premierului Mihai Tudose tot ce stia in legatura cu acest subiect, insa are informatii ca in schimb a inceput "o vanatoare" in cadrul ANAF pentru a afla cine i-a dat documente din interior.

"Ii anunt pe aceasta cale ca vor trebui sa sanctioneze cel putin jumatate din angajatii ANAF care sunt revoltati ce li se intampla sub guvernarea Dragnea&Co.

Pe mine ma revolta incalcarea procedurilor legale, numele 'victimelor' conteaza mult mai putin! O analiza de risc nu se face la comanda cuiva, ci prin aplicarea unor criterii de selectivitate neutre si obiective tuturor, in functie de o tematica sau in baza unei informatii asumata de o autoritate", mai scrie Diaconu.

Amintim ca luni, dupa ce Diaconu a facut primele dezvaluiri pe subiect, presedintele PSD LIviu Dragnea i-a cerut dovezi.

"Eu nu pot sa urmaresc toate prostiile de pe Facebook. Sa vina cu dovezi", a spus presdintele PSD.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Gelu Diaconu document PSD control audit, #PSD control firme audit ANAF , #ANAF