Fotografia zilei: Mesaj inedit pentru inspectorii ANAF - "Nu ne nenorociti... e pacat de noi!"

Marti, 28 Iulie 2015, ora 12:55
10504 citiri
Fotografia zilei: Mesaj inedit pentru inspectorii ANAF - "Nu ne nenorociti... e pacat de noi!"
Foto: Directia Generala Antifrauda Fiscala

Controalele efectuate in acest an de inspectorii fiscali au starnit reactii diverse: unii patroni au protestat, altii s-au revoltat, au facut scandal, sau i-au alungat cu pietre sau huiduieli. Dar exista si antreprenori care incearca sa scape de penalitati fara a apela la violenta.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a postat, marti, pe contul sau de Facebook o fotografie inedita.

Fiscul, raid pe litoral: Amenzi de aproape 700.000 de lei - Care au fost neregulile

"Pe un caiet lasat strategic pe o masa din apropierea inspectorilor antifrauda aflati in control pe litoral, un reprezentat al firmei verificate le-a transmis acestora o rugaminte: sa inchida cumva ochii la cei cca 25.000 de lei (peste 5.000 de euro) pe care nu i-au inregistrat in casa de marcat in acea zi si sa le dea doar un avertisment, fara sa le suspende activitatea. Pentru ca ei au 24 de angajati si au mai fost deja avertizati, riscand acum suspendarea", se arata in mesajul ce insoteste poza respectiva.

Prin aceasta postare, cei de la ANAF au vrut sa le transmita contribuabililor corecti ca legea este aplicata la fel pentru toti si ca nu se lasa pacaliti de astfel de tertipuri.

Mai mult, inspectorii fiscali au dat asigurari ca vor continua acelasi ritm al controalelor pana cand vor reusi, atat cat e cu putinta, sa asigure "acel mediu concurential onest pe care voi il meritati".

Dar ce a scris reprezentantul firmei controlate de Directia Antifrauda ANAF? Iata mesajul complet:

  • Nu ne nenorociti... E pacat de noi. Faceti sa iesim OK. Am 'mancat' inca trei controale antifrauda. Chiar muncim mult si platim mult la stat. Avem 24 de angajati la care le asiguram painea... Tb (trebuie - n.red.) sa iesim cu avertisment, avem 3 amenzi

Sursa: Facebook/Agentia Nationala de Administrare Fiscala - ANAF

Rezultatele controalelor ANAF

La finalul saptamanii trecute, Directia Generala Antifrauda Fiscala a desfasurat o actiune de control pe litoralul romanesc privind dotarea si utilizarea caselor de marcat electronice fiscale, precum si respectarea disciplinei fiscale si provenienta legala a marfurilor.

Rezultatele inregistrate de inspectori au fost urmatoarele:

  • amenzi aplicate in valoare de: 699.941 lei
  • avertismente aplicate: 11
  • confiscari: 12.451 lei
  • numarul agentilor economici verificati: 99
  • inspectori fiscali participanti: 150
  • suspendari de activitate: 1

In cadrul acestei actiuni, care a avut loc vineri si sambata, inspectorii antifrauda au beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Romane care a asigurat desfasurarea in bune conditii a activitatilor de control.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#mesaj caiet inspectori ANAF, #mesaj inedit ANAF, #mesaj caiet ANAF , #ANAF