Functionari ai ANAF, trimisi in judecata pentru luare de mita

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 21:26
2243 citiri
Functionari ai ANAF, trimisi in judecata pentru luare de mita

Mai multi functionari din directiile antifrauda ale ANAF si Autoritatii Nationale a Vamilor au fost deferiti justitiei, pentru fapte de coruptie, dupa ce ar fi primit, in total, peste 100.000 de euro de la patronii unor firme, pentru a nu-si indeplini atributiile de serviciu, informeaza DNA.

Procurorii anticoruptie de la Serviciul Teritorial Pitesti l-au deferit justitiei pe Sergiu Adorian Ignat, functionar public in cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV) - Directia Antifrauda - Centrul de Informatii Vamale, pe care il acuza de luare de mita, in forma continuata.

Alaturi de acesta, au fost trimisi in judecata Mihai Chioveanu, functionar public (inspector asistent) al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Antifrauda Fiscala, Marian Tutuianu, functionar public al Autoritatii Nationale a Vamilor, si Adrian Modan, functionar public al Autoritatii Nationale a Vamilor - Directia Judeteana pentru Accize si Operatiuni Vamale Valcea, toti acuzati de luare de mita.

Totodata, vor fi judecati in acest dosar Silviu Costache si Dumitru Floarea, administratori ai societatilor Geoalco si respectiv Termovil Ramnicu Valcea, acuzati de dare de mita, in forma continuata si complicitate la infractiunea de luare de mita, in forma continuata.

In rechizitoriu, procurorii anticoruptie arata ca, in perioada februarie - noiembrie 2008, Ignat, in calitate de functionar public in ANV - Directia Antifrauda - Centrul de Informatii Vamale, a primit de la un denuntator, reprezentantul unor societati comerciale cu obiect de activitate in domeniul producerii de alcool, 27.000 de euro drept mita pentru a-si incalca atributiile de serviciu si pentru a acorda protectie ilicita societatilor comerciale controlate de persoana de la care a primit banii. Banii, arata anchetatorii, au fost primiti prin intermediul lui Floarea si Costache.

De la acelasi denuntator, in perioada martie - iulie 2008, Chioveanu, inspector asistent in cadrul ANAF - Directia Antifrauda Fiscala, Tutuianu, functionar public in ANV, si Modan, functionar public in ANV - Directia Judeteana pentru Accize si Operatiuni Vamale Valcea, au primit fiecare diverse sume de bani cuprinse intre o mie si doua mii de lei, tot drept mita.

Mita pentru favorizarea unor societati comerciale

Banii au fost primiti pentru ca functionarii respectivi sa isi incalce atributiile de serviciu si sa favorizeze firmele controlate de denuntator, mai noteaza procurorii.

De asemenea, in acelasi scop, in perioada februarie 2008 - mai 2009, Sergiu Adorian Ignat a primit de la Floarea si Costache, administratorii celor doua societati comerciale cu obiect principal de activitate producerea alcoolului, suma totala de 96.000 de euro drept mita.

Anchetatorii au pus sechestru asigurator asupra unor sume de bani, bunuri mobile si imobile apartinand lui Ignat, Chioveanu, Tutuianu si Floarea.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Valcea.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#functionari vama ANAF mita, #angajati ANAF judecati mita, #angajati anifrauda vama mita , #ANAF