Guvernul, somat sa opreasca politizarea controalelor ANAF: Dispar 100.000 de locuri de munca

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 15:46
6985 citiri
Guvernul, somat sa opreasca politizarea controalelor ANAF: Dispar 100.000 de locuri de munca
Foto: Facebook/Claudia Boghicevici

Deputatul ACL Claudia Boghicevici sustine ca politizarea controalelor efectuate de ANAF la agentiile de munca temporara poate duce la pierderea a 100.000 de locuri de munca pentru romani.

Ea cerut, printr-un comunicat remis Ziare.com, ministrului Finantelor, presedintelui ANAF si ministrului Muncii sa se aseze de urgenta la aceeasi masa cu reprezentantii acestor agentii de munca pentru gasirea solutiilor pentru pastrarea acestor locuri de munca.

"Zilele trecute, reprezentantii a 40 de companii care activeaza ca agentii de munca temporara s-au reunit de urgenta, la Brasov, pentru a stabili modul in care vor protesta fata de valul de controale cu tenta politica abatut asupra lor din luna iulie a.c. Vorbim de un domeniu in care activeaza cateva sute de companii care asigura angajarea a peste 100.000 de romani pe contracte de munca pe perioada determinata sau nedeterminata in strainatate.

Controalele inopinate efectuate de Directia Antifrauda din cadrul ANAF la anumite agentii de munca temporara s-au soldat cu blocarea temporara a activitatii acestora, fapt care poate afecta inclusiv pastrarea locurilor de munca pentru angajatii romani detasati in strainatate. Motivele invocate de reprezentantii ANAF pentru instituirea sechestrului asigurator pentru conturile acestor companii, conform carora salariatii temporari nu au dreptul de a primi si diurna, desi ei sunt de fapt detasati in respectivul post, intra in contradictie flagranta cu directivele europene in domeniu, directive care primeaza in fata legislatiei nationale", considera deputatul ACL.

Ea sustine ca reprezentantii autoritatilor guvernamentale trebuie sa mai raspunda urgent si de ce aceste controale sunt derulate doar in anumite judete, chiar in prag de campanie electorala pentru alegerile prezidentiale.

"Le cer guvernantilor PSD sa nu sacrifice locurile de munca a inca 100.000 de romani doar din ratiuni electorale", a mai declarat deputatul Claudia Boghicevici.

Intalnirea agentilor de munca temporara

Peste 40 de companii care activeaza ca agentii de munca temporara s-au intalnit, la inceputul saptamanii, la Brasov pentru a discuta modul in care vor protesta impotriva controalelor pornite de ANAF impotriva lor.

"Din cauza neconcordantei intre legislatia europeana si cea nationala, precum si a neconcordantei dintre modul de interpretare a legislatiei din domeniu de catre diferitele institutii de control, s-a ajuns in situatia in care agentiile de munca temporara controlate in ultima perioada sa aiba activitatea blocata, ceea ce afecteaza angajatii care lucreaza temporar in strainatate.

Cele cateva sute de firme care activeaza in acest domeniu au peste 100.000 de angajati pe durata nedeterminata sau determinata, care risca, in perioada urmatoare, sa aiba activitatea blocata sau, chiar mai rau, sa ramana fara loc de munca", se arata intr-o adresa a Power Interima,o agentie de munca temporara care a organizat intalnirea, informeaza Buna Ziua Brasov.

C.P.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#politizare controale ANAF, #Boghicevici controale ANAF, #locuri munca pierdute controale ANAF , #ANAF