Lista datornicilor - Tantareanu da in judecata Fiscul: De 7 ani sunt terorizat

Duminica, 22 Mai 2016, ora 15:45
10585 citiri
Lista datornicilor - Tantareanu da in judecata Fiscul: De 7 ani sunt terorizat
Foto: captura Youtube/Aaron Abaddon

Numerosi romani au declarat ca datoriile pe care le-ar avea la ANAF, potrivit listei cu datornici publicata acum o saptamana, nu exista sau ca nu ar fi trebuit trecuti pe lista neagra de vreme ce au procese pe rol nedefinitivate cu Fiscul.

Unul dintre acestia este Cristian Tantareanu, care spune ca datoria de 2,72 de milioane de lei nu exista. Omul de afaceri a spus ca inca din 2009 exista un proces intre el si ANAF din cauza acestei datorii si ca Fiscul nu avea dreptul sa il puna pe lista din moment ce nu exista o decizie finala a instantei.

"Eu dau in judecata Fiscul si cer daune. Fiscul trebuie sa aiba argumente. De sapte ani sunt terorizat. Justitia imi da dreptate, Fiscul are sa imi dea bani. Din 2009 de cand a aparut aceasta presupusa datorie sunt in instanta cu ei. Instanta imi da mie dreptate, dar va mai dura nu stiu cati ani. Contactati-l pe seful Fiscului. (...) Nu eu trebuie sa apar care nu am o amenda de circulatie in 72 de ani. Ma pui ca pe un infractor fara sa ai o decizie a instantei", a spus Tantareanu duminica, la Antena 3.

Omul de afaceri a explicat ca in 2009 a contestat daroria la ANAF si ca in prima faza un judecator a decis in favoarea Fiscului, dar apoi el a avut castig de cauza. "In primul termen, un judecator cu probleme juridice care a fost dat afara le-a dat dreptate lor. Inalta Curte a facut zob decizia lui", a punctat omul de afaceri.

Acesta a spus ca va cere daune de zeci de mii de euro, dar ca nu pastra niciun ban, ci ca ii va dona.

Intrebat daca s-a gandit sa se constituie parte intr-un proces colectiv, avand in vedere ca sunt multi romani care contesta datoriile de pe lista ANAF, Cristian Tanreanu a spus ca nu il intereseaza aceasta varianta.

"Eu nu cunosc problemele fiecaruia. Poate in unele cazuri Fiscul are dreptate sau nu", a punctat Tantareanu.

Omul de afaceri a precizat ca in zilele urmatoare ii va trimite o scrisoare sefului ANAF pentru a-l primi in audienta.

"Sa ma primeasca 15 minute. Eu ma duc cu argumentele mele si vreau sa vad daca le poate contesta. Va promit ca in doua zile ii trimit adresa. Sa vedem daca omul este barbat sau nu", a incheiat Tantareanu.

ANAF a publicat la sfarsitul saptamanii trecute lista persoanelor fizice cu datorii mari la stat. Cristian Tantareanu figureaza pe lista cu o datorie de 2,72 milioane lei la bugetul de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#Tantareanu proces ANAF, #Tantareanu proces lista ANAF, #Tantareanu proces FISC , #ANAF