Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta lauda ANAF: Trebuie sa mentinem ritmul mare de colectare!

Miercuri, 05 Februarie 2014, ora 15:08
2723 citiri
Ponta lauda ANAF: Trebuie sa mentinem ritmul mare de colectare!

Premierul Victor Ponta a salutat, miercuri, performanta Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), care a reusit sa creasca nivelul de colectare in prima luna a anului.

"ANAF a reusit sa obtina in ianuarie cu 6,5% peste planul de incasari si cu peste 13% mai mult decat aceeasi perioada a anului trecut. E important sa mentinem ritmul daca vrem sa implementam masurile pe care ni le-am propus", a spus Victor Ponta, la debutul sedintei de Guvern.

Institutia a anuntat, miercuri, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca totalul veniturilor bugetare realizate in luna ianuarie 2014 a insumat 16,097 miliarde de lei, ceea ce reprezinta: "un grad de realizare de 106,57% a programului de incasari venituri bugetare comunicat de Ministerul Finantelor Publice (15,104 miliarde de lei), dar si o crestere cu 13,25% fata de aceeasi perioada a anului trecut".

Prim-ministrul a precizat ca are in plan limitarea platilor cash, dar si plafonarea comisioanelor bancilor.

"Avem un proiect de lege, o initiativa care pe de o parte se limiteaza tranzactiile in numerar, dar in paralel cu plafonarea comisioanelor bancare, pentru ca oamenii sa nu piarda nimic, iar bancile sa nu isi creasca profitul pe seama lor", a spus seful Executivului.

Platile in numerar pe care le pot efectua firmele intre ele si catre persoane fizice vor fi limitate la 2.000 de lei pe zi, de la 10.000 de lei pe zi, cat este in prezent, respectiv 5.000 de lei pentru un singur furnizor, si va fi introdus un plafon de 10.000 de lei pentru astfel de plati intre persoanele fizice, potrivit proiectului de lege.

Ponta: De ce sa nu-i ajutam pe cei cu rate la banci? Fara solidaritate ajungem la conflicte grave

De asemenea, pana la 1 iulie, Ponta vrea sa se fixeze si cadrul legal pentru implementarea masurii conform careia firmele care creeaza cel putin 20 de locuri de munca vor suporta doar jumatate din cheltuielile salariale aferente, cealalta jumatate urmand sa fie platita de stat, dar si pentru cea care vizeaza profitul reinvestit.

Ce castiga firmele care creeaza 20 de locuri de munca

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Ponta lauda ANAF, #Ponta imcasari ANAF, #Ponta ajutor romani credite, #ajutor romani credite , #ANAF