Principalele declaratii fiscale ar putea fi depuse, obligatoriu, doar pe Internet

Joi, 20 Iulie 2017, ora 17:08
2761 citiri
Principalele declaratii fiscale ar putea fi depuse, obligatoriu, doar pe Internet
Foto: Facebook / ANAF

Contribuabilii ar putea fi obligati sa depuna doar prin intemediul Internetului principalele declaratii fiscale, potrivit unui proiect de ordin initiat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Astfel, prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2520/2010 a fost introdusa obligatia depunerii declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pentru contribuabilii mari si contribuabilii mijlocii, precum si posibilitatea utilizarii acestei metode de catre celelalte categorii de contribuabili, ca metoda alternativa de depunere a declaratiilor, se arata intr-un comunicat al ANAF.

Incepand cu anul 2011, potrivit prevederilor Codului fiscal, formularul 112 "Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate", se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta de catre toate persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajator sau entitati asimilate angajatorului, potrivit legii.

De asemenea, prin dispozitiile art.103 din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, s-a creat cadrul legal pentru introducerea obligatiei depunerii declaratiilor fiscale prin mijloace electronice sau prin sisteme electronice de transmitere la distanta, in cazul creantelor fiscale administrate de organul fiscal central.

Declaratiile fiscale care se transmit obligatoriu prin mijloace electronice sau prin sisteme electronice de transmitere la distanta se stabilesc prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

"Avand in vedere cele de mai sus, prin prezentul proiect de ordin, se propune introducerea obligatiei depunerii prin intermediul Internetului, pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a principalelor declaratii fiscale, de catre toate categoriile de contribuabili. Fac exceptie de la obligatia transmiterii prin mijloace electronice declaratiile de impunere depuse de catre persoanele fizice si utilizate in procesul de stabilire a impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii", se mai arata in comunicatul ANAF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
#ANAF ordin declaratii doar Internet , #ANAF