Scandalul dezinfectantilor diluati: ANAF merge pe firul banilor

Joi, 26 Mai 2016, ora 15:35
3484 citiri
Scandalul dezinfectantilor diluati: ANAF merge pe firul banilor
Foto: ANAF

ANAF a transmis, joi, ca verifica implicatiile fiscale ale scandalului dezinfectantilor diluati, care a zguduit sistemul sanitar, insa nu va face niciun comentariu pana la finalizarea investigatiei.

Sub lupa Fiscului se afla relatiile comerciale interne si internationale dintre firmele care au legatura cu acest caz, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Totusi, institutia a insistat asupra faptul ca e vorba de o investigatie in plina desfasurare, asa ca nu poate face niciun fel de dezvaluiri.

Scandalul dezinfectantilor Hexi Pharma anunta dezvaluiri: Am tacut prea mult, am jucat cum a dictat sistemul

Hexi Pharma se afla in centrul acestui scandal izbucnit dupa ce Catalin Tolontan a dezvaluit in Gazeta Sporturilor ca dezinfectantii furnizati spitalelor au concentratii mai mici decat cele inscrise pe eticheta, informatiile fiind confirmate de testele de laborator cerute de Ministerul Sanatatii.

Ulterior a fost deschisa o ancheta, iar procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au stabilit ca Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vanzarea de produse biocide neconforme.

Dezinfectanti diluati in peste 150 de spitale: Procurorii au stabilit prejudiciul adus de Hexi Pharma

Potrivit anchetatorilor, in ultimii ani, compania farmaceutica a furnizat la scara larga si a umflat preturile unui dezinfectant diluat de pana la 4.000 de ori, livrat in 152 de spitale si mii de camere de operatii.

Dezvaluirile nu s-au lasat fara consecinte. Dintre acestea amintim demisia ministrului Patriciu Achimas Cadariu, deschiderea unui dosar penal, controale inopinate la Hexi Pharma, dar si la numeroase unitati spitalicesti din tara.

SRI: Hexi Pharma nu e caz de siguranta nationala "in sine". Dan Condrea nu era filat

Patronul companiei vizate de ancheta, Dan Condrea, urma sa fie chemat de procurori pentru a i se aduce la cunostinta ca este invinuit pentru inselaciune in forma agravanta, insa acesta si-a pierdut viata duminica, in urma unui accident rutier. Circumstantele in care s-a produs acest eveniment sunt inca subiectul unei anchete.

C.P.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#ANAF verifica scandal dezinfectati, #ANAF scandal dezinfectanti , #ANAF