Seful ANAF, dupa descinderea la RISE Project: Nu mi-a cerut nimeni demisia. Nu ne facem calendarul dupa politicieni

Vineri, 07 Iulie 2017, ora 18:47
4977 citiri
Seful ANAF, dupa descinderea la RISE Project: Nu mi-a cerut nimeni demisia. Nu ne facem calendarul dupa politicieni
Foto: captura video Antena3

Bogdan Stan, seful ANAF, a respins, vineri, criticile aduse in spatiul public dupa descinderea inopinata de la sediul redactiilor RISE Project si Hotnews, sustinand ca institutia pe care o conduce nu face controale in functie de declaratiile sau de actiunile unor politicieni.

Asaltat cu intrebari de jurnalisti dupa sedinta de lucru cu premierul Mihai Tudose, care a durat ore bune, Bogdan Stan a refuzat sa dea mai multe amanunte despre controalele efectuate joi la cele doua redactii, spunand ca a facut toate precizarile in comunicatul transmis joi seara.

"La nivelul Directiei Antifrauda pe luna iulie sunt 4.000 de controale programate. Probabil cel de la RISE Project a fost unul dintre aceste controale. ANAF nu este o institutie politica, nu ne facem calendarul de actiuni de control in functie de declaratii, de actiunile unor politicieni. Noi avem un calendar si o strategie clara, care nu are in vedere aceste lucruri", a sustinut seful ANAF, precizand ca "in momentul in care verificarea se va finaliza, probabil vom lua masurile legale in functie de constatari".

Bogdan Stan a refuzat sa se refere si la controlul efectuat la Hotnews, spunand doar: "Suntem guvernati de acest secret fiscal, nu putem sa va dam informatii".

Seful ANAF a explicat ca analizele de risc, cum au fost cele care au stat la baza descinderilor in cele doua redactii, se fac "pe toate palierele".

"Controalele ANAF nu sunt indreptate impotriva libertatii presei. Noi respectam drepturile si libertatile presei", a sustinut el.

Intrebat daca i s-a cerut demisia, Bogdan Stan a afirmat: "Nu am primit reprosuri, nu mi-a cerut nimeni demisia pana in acest moment".

De asemenea, intrebat despre afirmatiile grave facute vineri de predecesorul sau, Bogdan Stan a raspuns: "Nu vreau sa comentez afirmatiile lui Gelu Diaconu".

PNL si USR au cerut public demisia sefului ANAF, acuzand institutia ca face presiuni asupra unor redactii care au publicat dezvaluiri legate de afacerile lui Liviu Dragnea.

La randul sau, Gelu Stefan Diaconu a sustinut ca ANAF a incercat sa afle finantatorii celor doua redactii, pentru a pune presiune pe ei, astfel incat jurnalistii sa nu mai faca dezvaluiri neplacute pentru Liviu Dragnea.

Vineri dimineata, RISE Project a trimis la ANAF documentele cerute.

Citeste mai multe despre scandalul RISE Project:

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Bogdan Stan ANAF RISE Hotnews , #ANAF