Seful ANAF le cere inspectorilor de la Garda Financiara sa citeasca legea (Video)

Joi, 24 Februarie 2011, ora 13:50
3295 citiri
Seful ANAF le cere inspectorilor de la Garda Financiara sa citeasca legea (Video)
Foto: Romania Libera

Sorin Blejnar, seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, le cere inspectorilor de la Garda Financiara disciplina, corectitudine si cunoasterea legii.

"Atat va cer, disciplina, corectitudine si va mai rog un lucru: putini oameni stiu sa citeasca legile. Sunt legi pe care ne-am chinuit sa le facem, pe care le-am implementat. Am dat Garzii Financiare posibilitatea sa puna sechestre asiguratorii atunci cand exista riscul ca debitorii sa risipeasca patrimoniul si sa se sustraga de la plata", a declarat Sorin Blejnar.

Acesta a adaugat ca inspectorii Garzii Financiare vor avea posibilitatea sa faca si monitorizarea informatiilor din sistemul electronic implementat recent si sa fie supravegheate si firmele nou infiintate.

Seful ANAF a fost prezent, joi, la bilantul Garzii Financiare si i-a felicitat pe angajatii institutiei pentru rezultatele din ultimele luni. Acesta a cerut insa de la inspectorii Garzii Financiare mai multa "incisivitate" in ceea ce priveste lupta impotriva evaziunii fiscale.

"As vrea sa va spun doar ca doresc de la dvs. mai multa incisivitate in ceea ce priveste evaziunea fiscala. Principala directie este monitorizarea achizitilor intracomunitare", a mai declarat Blejnar.

Descinderi la Vama Ploiesti: Sunt vizati importatorii de legume si fructe

In luna februarie, mai multe descinderi au avut loc la frontierele tarii si au fost arestati peste 150 de vamesi si politisti de frontiera, acestia fiind acuzati de contrabanda de tigari si luare de mita. Si joi, in timpul bilantului Garzii Financiare, descinderile au continuat, de data aceasta la Vama Ploiesti.

Liderul ANAF a negat din nou acuzatiile aduse in ultima perioada de lideri ai PSD potrivit carora ar fi implicat in scandalul spagilor din vami.

"Neg orice implicare a mea in aceasta afacere. Declaratiile astea sunt niste aberatii spuse de persoane care doresc sa-si faca publicitate sau popularitate pe seama noastra. Nu sunt regina nici nu cred ca exista o regina", a declarat Sorin Blejnar.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Sorin Blejnar, #Blejnar Garda Financiara, #Blejnar disciplina lege , #ANAF