Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Seful Fiscului promite ca declaratiile fiscale vor fi depuse doar online: Nu mai primim pe hartie de la anul

Miercuri, 17 August 2016, ora 16:52
4130 citiri
Seful Fiscului promite ca declaratiile fiscale vor fi depuse doar online: Nu mai primim pe hartie de la anul
Foto: Arhiva Ziare.com

Declaratiile fiscale vor fi depuse, incepand cu 1 ianuarie 2017, doar online, formatul de hartie urmand sa fie complet eliminat, a declarat presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Dragos Doros.

"Vom incepe in aceasta toamna o campanie de informare a contribuabililor privind depunerea electronica a declaratiilor. De la 1 ianuarie 2017, ii vom anunta ca nu mai primim declaratii pe hartie, ci doar online. Din septembrie, la termenele de depunere (data de 25 ale lunii - n.red.), vom distribui la ghisee fluturasi in care le vom arata ce optiuni exista", a explicat Dragos Doros, pentru Profit.ro.

Din septembrie vom putea plati online si datoriile catre ANAF, nu numai taxele locale

In acest moment, 85% dintre contribuabili isi depun declaratiile online.

"Exista o retinere a unor contribuabili fata de sistemul online pe care o observam si in cazul unor declaratii care, desi se pot transmite electronic, sunt, in continuare, depuse in format de hartie. Chiar si in Bucuresti, exista oameni care prefera sa vina la ghisee, iar in unele judete aproape 40% opteaza pentru aceasta varianta.

In primul rand, scapam toti de cozile de la ghisee si, in al doilea rand, descarcam personalul de munca de prelucrare, pentru ca informatiile furnizate in declaratii trebuie introduse in sistem de functionari ANAF", precizeaza seful Fiscului.

In sfarsit, o sa platim si la Fisc cu cardul? Proiectul e in faza de speranta

"Ne asteptam sa apara un disconfort la o anumita categorie care refuza sa accepte schimbarea, dar trebuie sa facem aceasta reforma, pentru ca este mult mai facil pentru toata lumea", a adaugat oficialul Fiscului.

Declaratiile fiscale pot fi depuse online folosind un certificat digital calificat emis de un furnizor acreditat. Costul obtinerii unui astfel de certificat este de cateva zeci de euro si poate fi utilizat pentru mai multe entitati, persoane fizice sau juridice. ANAF mai pune la dispozitia persoanelor fizice aplicatia Spatiul Privat Virtual (SPV) pentru depunerea declaratiilor.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#declaratii fiscale online, #ANAF online , #ANAF