Veniturile incasate de ANAF au depasit asteptarile

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 17:22
2674 citiri
Veniturile incasate de ANAF au depasit asteptarile
Foto: Arhiva

Totalul veniturilor bugetare realizate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a insumat 27,43 miliarde de lei, in al doilea trimestru din 2012, fiind mai mare decat programul de incasari.

Potrivit ANAF, incasarile au fost mai mari cu 1,39% fata de nivelul programat pentru T2, de 27,056 miliarde lei, si cu 11,74% mai mari (plus 2,883 miliarde lei) fata de nivelul veniturilor realizate in perioada similara a anului 2011 (24,548 miliarde lei).

"Programul realizat suplimentar in suma de +375,64 milioane lei acopera 38,30% din nerealizarea de 980,97 milioane lei din primele patru luni ale anului curent. Prin aceste rezultate, ANAF a contribuit la incadrarea in deficitul bugetar angajat fata de organismele financiare internationale. Rezultatele mentionate sunt o consecinta a actiunilor de implusionare a colectarii, desfasurate in colaborare cu organele Garzii Financiare si a activitatii de Inspectie Fiscala", se arata in comunicatul trimis de institutie.

Din punct de vedere al activitatii de inspectie fiscala, in perioada mai - iunie 2012 au fost efectuate 17.860 de verificari la contribuabili persoane juridice si fizice, in urma carora au fost atrase la bugetul general consolidat sume suplimentare totale de 1,38 miliarde lei si a fost diminuata pierderea fiscala declarata de unii contribuabili cu suma de 309,8 milioane lei.

De asemenea, au fost aplicate 2.4777 amenzi contraventionale, in suma totala de 3,9 milioane lei si au fost inaintate organelor abilitate, in vederea continuarii cercetarilor, 534 sesizari pentru un prejudiciu de 536,1 milioane lei.

Ca urmare a actiunilor de control ale Garzii Financiare, comisarii Garzii au inaintat un numar de 537 de sesizari penale, prejudiciile insumand 335,4 milioane lei. In perioada mai - iunie 2012, valoarea confiscarilor de bunuri si sume realizate de Garda Financiara a fost de 8,5 milioane lei. De asemenea, au fost aplicate 5.349 amenzi contraventionale in suma totala de 9,7 milionae lei.

In perioada prezentata, Autoritatea Nationala a Vamilor a efectuat 5.861 inspectii fiscale, in urma carora au fost atrase la bugetul general consolidat sume suplimentare totale de 299,1 milionae lei si au fost aplicate 2.106 amenzi contraventionale in suma totala de 10,6 milionae lei.

Autoritatea Nationala a Vamilor a inaintat 99 de sesizari pentru un prejudiciu de 27,5 milioane lei. Valoarea confiscarilor de bunuri si sume a fost de 20,6 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#venituri bugetare ANAF, #program incasari venituri ANAF , #ANAF