Ziare.com

ANAF a publicat noua procedura de depunere a Declaratiei unice si a formularului 230. Pana cand trebuie depuse

de Irina Olteanu
Joi, 10 Ianuarie 2019, ora 17:14

   

ANAF a publicat noua procedura de depunere a Declaratiei unice si a formularului 230. Pana cand trebuie depuse
ANAF a publicat, joi, proiectele de ordin pentru aprobarea procedurii privind depunerea Declaratiei unice si a Declaratiei 230, prin care romanii pot dona catre organizatiile non-guvernamentale (ONG-uri).

Termenul de depunere a declaratiilor este 15 martie.

"Declaratia se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate, care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declaratia se completeaza si se depune si de catre persoanele fizice care nu realizeaza venituri si care opteaza pentru plata contributiei de asigurari sociale de sanatate.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Declaratia se depune pana la data de 15 martie 2019, inclusiv, de catre persoanele fizice", se arata in proiectul privind Declaratia unica.

In document se precizeaza ca persoanele fizice au obligatia:
  • declararii impozitului pe veniturile realizate din Romania sau/si din strainatate in anul 2018;
  • declararii impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din Romania in anul 2019;
  • declararii venitului estimat pentru incadrarea ca platitor de contributii sociale pentru anul 2019 si, dupa caz, a declararii contributiilor sociale datorate in anul fiscal 2018.In ceea ce priveste Declaratia 230, aceasta se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor si/sau venituri din pensii din Romania, in urmatoarele situatii, dupa caz:

a) dispun asupra destinatiei sumei reprezentand 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si asimilate salariilor si/sau veniturile din pensii, pentru sustinerea
entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii si a unitatilor de cult;

b) dispun asupra destinatiei sumei reprezentand 2% din impozitul anual pe
veniturile din salarii si asimilate salariilor si/sau veniturile din pensii, pentru acordarea de burse private, conform legii;

c) dispun asupra destinatiei sumei reprezentand 3,5% din impozitul anual pe
veniturile din salarii si asimilate salariilor si/sau veniturile din pensii, pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat, in conditiile legii.

Formularul se depune si de catre persoanele fizice care realizeaza venituri din
salarii si/sau pensii din strainatate, impozabile in Romania, conform legii.Citeste si:


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 47747 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Romanilo,

din toate timpurilor , l-i se intampla lucruri ciudate. Nu le spun aici pe toate ptr. ca ar fi loc f. putin timp si loc. Asta nu-i nimic, noi fiind "dibuiti" de toate popoarele lumii si nu putine publicatii fac haz de noi, acum si din totdeauna , de turci, de unguri, austrieci rusi sau francezi, etc. Astea ultimile, made Orlando sunt la fel de "marete" ca si atunci cand un grup de romani s-au inrolat ptr. a ajuta un stat sinistrat (Haiti) si au luat autorizatie si bilete de avion ptr. Tahiti. Binenteles ca astfel de "poame" sunt zilnic adresate romanilo de orsicine. Chiar cei din lumea a 3-a (cum i-i denumea "tov- ul"), cei de prin America Centrala si Sud, ne spun tigani.Acum dupa zapaceala creata de politicienii corupti, cu ROMii, nu poti convige omul de peste ocean ca noi suntem de fapt urmasii romanilor din peninsula Italia. Cam asta-i situatia pe la noi si nu-i buna deloc. Nu poti iesi la "inaintare" cu un Serban, Iordache, Nicolicea, Toader, Dragnea, Stefanescu, cu Mitica Dragomir, Becali, Guta sau Salam ,etc. Este penibil, dar astea suntem deocamdata.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor