Florin Citu spune ca PSD lucreaza chiar acum la impozitul pe gospodarie UPDATE: Ministrul Finantelor dezminte

Sambata, 10 Februarie 2018, ora 11:17
5864 citiri
Florin Citu spune ca PSD lucreaza chiar acum la impozitul pe gospodarie UPDATE: Ministrul Finantelor dezminte
Foto: Arhiva Facebook/Florin Citu

Liderul Comisiei Economice din Senat, liberalul Florin Citu, sustine ca PSD nu a renuntat nicio clipa la intentia de a le impune romanilor plata impozitului pe gospodarie si ca detaliile acestui nou bir sunt stabilite chiar in aceste zile.

"Ministerul Finantelor Publice lucreaza chiar in acest moment la detaliile tehnice ale impozitului pe gospodarie. Nu au renuntat nici la asta. Pe scurt, nicio gospodarie din Romania nu va ramane neimpozitata. Veti fi obligati sa va numarati si sa declarati toate gainile, porcii, vacile, oile, cainii, pisicile, televizoarele etc. (Scapa doar hamsterii). In plus, daca aveti livezi sau podgorii va costa extra" a scrie Florin Citu intr-o postare pe Facebook.

Florin Citu sustine ca banii colectati in urma aplicarii impozitului pe gospodarie vor fi folositi pentru a plati salarii.

"Acest impozit urmareste largirea bazei de impozitare si identificarea si taxarea tuturor formelor de venit din Romania. Este nevoie disperata de bani. Introduc acest impozit pentru ca nu au bani in buget nici macar pentru acele cresteri salariale de maxim 4%. Este clar acum ca taierile de salarii pentru bugetari au fost premeditate", mai scrie Citu.

UPDATE: In replica, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat ca nu se lucreaza la acest impozit. "Este fals si o sa am si o discutie cu colegul meu din Senat pentru ca si dansul este finantist. Trebuie sa fim responsabili cand declaram astfel de lucruri. Este total falsa ideea cu impozitul pe gospodarie. Nu se lucreaza", a spus Teodorovici, invitat la Antena 3.

Cum s-a transformat impozitul de gospodarie in impozit pe venit global

Dupa ce mai multi specialisti in economie au explicat de ce impozitul pe gospodarie promovat de Guvernul Grindeanu nu putea fi aplicat, PSD i-a schimbat numele in impozit pe venit global, sustinand ca ar fi vorba despre cu totul altceva.

Chiar Liviu Dragnea anunta in luna iulie a anului trecut ca impozitul pe gospodarie "nu mai poate ramane, pentru ca a fost compromis", insa "impozitul pe venitul global este o optiune care este in continuare importanta pentru noi". La investire, premierul Viorica Dancila a declarat ca introducerea acestui impozit ramane parte a programului de guvernare, fara a preciza insa cand ar urma sa fie introdus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#Florin Citu impozit gospodarie, #Florin citu avertizare Facebook impozit, #impozit gospodarie PSD ALDE Florin Citu , #contributii